Babeczka z kawałkami czekolady w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
do testu:
1. Bierzemy 4 jajka, rozbijamy je w misce, dodajemy 150 gramów. cukier i dobrze ubij.
2. Połowę batonika z ciemnej czekolady należy zetrzeć na drobnej tarce i dodać do mieszanki cukrowo-jajecznej.
3. Następnie dodaj 150 gr. roztopionego masła (ale niezbyt gorącego, trzeba trochę ostudzić).
4. Przesiać 130 gr. mąka, dodaj 10 gr. proszek do pieczenia (można zastąpić sodą gaszoną) i wymieszać z mieszanką cukru i jaj i margaryny.
5. Wszystko dobrze wymieszaj.
6. Posmaruj miskę multicookera masłem i ułóż powstałe ciasto. Zamknij pokrywkę i piecz w programie "Pieczenie" przez 40-45 minut.
do impregnacji użyłem zwykłego kremu (średniej gęstości). Do dekoracji posypany dmuchanym ryżem, udekorowany bananami i gotowanym skondensowanym mlekiem. Ale najczęściej ta babeczka nie ma czasu czekać na dekorację i jest spożywana w oryginalnej formie))))
1. Bierzemy 4 jajka, rozbijamy je w misce, dodajemy 150 gramów. cukier i dobrze ubij.
2. Połowę batonika z ciemnej czekolady należy zetrzeć na drobnej tarce i dodać do mieszanki cukrowo-jajecznej.
3. Następnie dodaj 150 gr. roztopionego masła (ale niezbyt gorącego, trzeba trochę ostudzić).
4. Przesiać 130 gr. mąka, dodaj 10 gr. proszek do pieczenia (można zastąpić sodą gaszoną) i wymieszać z mieszanką cukru i jaj i margaryny.
5. Wszystko dobrze wymieszaj.
6. Posmaruj miskę multicookera masłem i ułóż powstałe ciasto. Zamknij pokrywkę i piecz w programie "Pieczenie" przez 40-45 minut.
do impregnacji użyłem zwykłego kremu (średniej gęstości). Do dekoracji posypany dmuchanym ryżem, udekorowany bananami i gotowanym skondensowanym mlekiem. Ale najczęściej ta babeczka nie ma czasu czekać na dekorację i jest spożywana w oryginalnej formie))))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal / 100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g