barszcz z buraczkami w powolnej kuchence

pyszny barszcz na bulionie twoja powolna kuchenka ugotuje dla ciebie! Smaczne i nieobliczalne, o rybnym smaku, idealne na lunch w postny dzień.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 2 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 50 % 4 g
41 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, które przydadzą się do przygotowania barszczu. Wziąłem bulion rybny, możesz wziąć każdy inny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlać bulion do miski multicookera i ustawić w trybie & quot;gotowanie na parze& quot;, gdy bulion się zagotuje, przestawiamy go w tryb " duszenie" na 40 minut. Włóż posiekaną kapustę do bulionu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj pokrojone na kawałki ziemniaki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Trzy marchewki na grubej tarce, drobno posiekana cebula, pomidory również w plasterkach, włóż na patelnię i gotuj na wolnym ogniu z olejem roślinnym przez 5-8 minut. Włóż do barszczu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    10 minut przed końcem gotowania pokrój liście buraków, włóż do barszczu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój ogonki z buraków na kawałki, zetrzyj buraki na grubej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dusić z dodatkiem octu i oleju roślinnego do miękkości.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gdy ziemniaki w barszczu będą gotowe, wyłącz powolną kuchenkę i włóż tam duszone buraki. Konieczne jest, aby Barszcz po dodaniu buraków nie gotował się, w przeciwnym razie straci kolor. Sól do smaku i ostrożnie, ponieważ bulion jest już słony. Zamykamy powolną kuchenkę i dajemy barszcz z burakami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Liście buraka - 12   kcal/100g

Podobne przepisy