skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, które przydadzą się do przygotowania barszczu. Wziąłem bulion rybny, możesz wziąć każdy inny.
Krok 2:
Wlać bulion do miski multicookera i ustawić w trybie & quot;gotowanie na parze& quot;, gdy bulion się zagotuje, przestawiamy go w tryb " duszenie" na 40 minut. Włóż posiekaną kapustę do bulionu.
Krok 3:
Następnie dodaj pokrojone na kawałki ziemniaki.
Krok 4:
Trzy marchewki na grubej tarce, drobno posiekana cebula, pomidory również w plasterkach, włóż na patelnię i gotuj na wolnym ogniu z olejem roślinnym przez 5-8 minut. Włóż do barszczu.
Krok 5:
10 minut przed końcem gotowania pokrój liście buraków, włóż do barszczu.
Krok 6:
Pokrój ogonki z buraków na kawałki, zetrzyj buraki na grubej tarce.
Krok 7:
Dusić z dodatkiem octu i oleju roślinnego do miękkości.
Krok 8:
Gdy ziemniaki w barszczu będą gotowe, wyłącz powolną kuchenkę i włóż tam duszone buraki. Konieczne jest, aby Barszcz po dodaniu buraków nie gotował się, w przeciwnym razie straci kolor. Sól do smaku i ostrożnie, ponieważ bulion jest już słony. Zamykamy powolną kuchenkę i dajemy barszcz z burakami.
Krok 9:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Liście buraka - 12 kcal/100g