zupa pomidorowa z boczniakami na odchudzanie w powolnej kuchence
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Każdą cebulę spasować w misce multicookera w trybie & quot; smażenie warzyw"
Krok 2:
Podczas smażenia cebuli pokrój boczniaki
Krok 3:
Dodaj boczniaki do miski wolnowaru do cebuli i kontynuuj smażenie przez około 10 minut
Krok 4:
Dodaj przyprawy, aby ujawniły swój smak.
Krok 5:
Dodaj kaszę
Krok 6:
Polej grzyby pomidorami i 400 gramami wody. Szkoda, że nie było bulionu z kurczaka..
Krok 7:
W trybie "multipowar" doprowadzam do wrzenia. Gotowałem przez 3 minuty. Wyłączyłem, dodałem posiekany czosnek. Wszyscy!! w razie potrzeby dodaj śmietanę lub jogurt do gotowego dania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Por - 33 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól jodowana - 0 kcal/100g