Zupa pomidorowa z boczniakami na odchudzanie w powolnej kuchence

pyszna lekka zupa z pomidorami i boczniakami. Dzisiaj w biurze znowu uratowała mnie powolna kuchenka! Proponuję spróbować przygotować lekką, chudą, satysfakcjonującą, aromatyczną zupę pomidorową z boczniakami.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 10 % 1 g
węglowodany 70 % 7 g
45 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Każdą cebulę spasować w misce multicookera w trybie & quot; smażenie warzyw"

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podczas smażenia cebuli pokrój boczniaki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj boczniaki do miski wolnowaru do cebuli i kontynuuj smażenie przez około 10 minut

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj przyprawy, aby ujawniły swój smak.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj kaszę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Polej grzyby pomidorami i 400 gramami wody. Szkoda, że nie było bulionu z kurczaka..

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W trybie "multipowar" doprowadzam do wrzenia. Gotowałem przez 3 minuty. Wyłączyłem, dodałem posiekany czosnek. Wszyscy!! w razie potrzeby dodaj śmietanę lub jogurt do gotowego dania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Boczniaki marynowane - 23   kcal/100g
  • Boczniaki świeże - 38   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Por - 33   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sól jodowana - 0   kcal/100g

Podobne przepisy