zrazy w powolnej kuchence
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
ugotuj mięso mielone. Bochenek bez skórki moczymy w mleku, a gdy pęcznieje, wlewamy razem z resztą mleka do mięsa mielonego. Tutaj-posiekana cebula, jajko, a także przyprawy i zioła do smaku.& nbsp;jajka przepiórcze gotujemy, schładzamy i obieramy ze skorupy .& nbsp;z mięsa mielonego formujemy kotlety, w środku wkładamy jajko. Rozwałkuj w dłoniach, aby jajko nie wyglądało nigdzie.& nbsp;wkładamy zrazy do miski do gotowania na parze i w podobnym trybie trzymamy przez 30-40 minut.& nbsp;smacznego !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g