zrazy w powolnej kuchence

zrazy w powolnej kuchence gotują się szybko, a wynik ci się spodoba. Zrazam jest zawsze mile widziany!
miLiSaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 10 g
tłuszcze 37 % 10 g
węglowodany 26 % 7 g
164 kcal
IG: 43 / 0 / 57

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

ugotuj mięso mielone. Bochenek bez skórki moczymy w mleku, a gdy pęcznieje, wlewamy razem z resztą mleka do mięsa mielonego. Tutaj-posiekana cebula, jajko, a także przyprawy i zioła do smaku.& nbsp;jajka przepiórcze gotujemy, schładzamy i obieramy ze skorupy .& nbsp;z mięsa mielonego formujemy kotlety, w środku wkładamy jajko. Rozwałkuj w dłoniach, aby jajko nie wyglądało nigdzie.& nbsp;wkładamy zrazy do miski do gotowania na parze i w podobnym trybie trzymamy przez 30-40 minut.& nbsp;smacznego !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Mielona wołowina - 254   kcal/100g

Podobne przepisy