jabłka z cukrem i orzechami w powolnej kuchence

jabłka pieczone w powolnej kuchence to prosty i pyszny deser. Co za wspaniała uczta!
SerofimaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 46 % 26 g
węglowodany 45 % 25 g
345 kcal
IG: 32 / 0 / 68

metoda gotowania

czas gotowania: 55 min

umyj jabłka i pokrój je w rdzeń. Wlej olej roślinny do miski z multicookera. Napełnij jabłka nadzieniem, aby uzyskać większą soczystość, umieść kawałek masła na środku jabłka, napełnij cukrem na wierzchu, a na końcu orzechy, odpowiednie są dowolne orzechy. Umieść nadziewane jabłka w misce. Ustaw na 35 minut (dokładnie na 35!) tryb "gaszenie" lub "pieczenie".
po tym czasie otwórz powolną kuchenkę i sprawdź gotowość jabłek. Możesz użyć dowolnego nadzienia, takiego jak miód cynamonowy, twarożek lub czekolada.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Orzechy laskowe - 670   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy