jabłka z cukrem i orzechami w powolnej kuchence
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
umyj jabłka i pokrój je w rdzeń. Wlej olej roślinny do miski z multicookera. Napełnij jabłka nadzieniem, aby uzyskać większą soczystość, umieść kawałek masła na środku jabłka, napełnij cukrem na wierzchu, a na końcu orzechy, odpowiednie są dowolne orzechy. Umieść nadziewane jabłka w misce. Ustaw na 35 minut (dokładnie na 35!) tryb "gaszenie" lub "pieczenie".
po tym czasie otwórz powolną kuchenkę i sprawdź gotowość jabłek. Możesz użyć dowolnego nadzienia, takiego jak miód cynamonowy, twarożek lub czekolada.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g