roztopione mleko w powolnej kuchence

najsmaczniejsze roztopione mleko dla twoich domowych. Mleko okazuje się bardzo pachnące i smaczne, poza tym przydatne) przygotuj je dla swojego gospodarstwa domowego - wszyscy będą zachwyceni, od najmłodszych do najbardziej dorosłych)))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 42 % 5 g
68 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystko, czego potrzebujemy, to 1 litr mleka))) i Multicooker)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej mleko do miski wolnowaru. Smarujemy wnętrze miski paskiem masła, palcem nad mlekiem, aby zapobiec ucieczce mleka))

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wkładamy miskę do multicookera, nie zamykamy pokrywy, tryb & quot; duszenie" przez 4 godziny. Musimy monitorować mleko przez pierwsze 15 minut, aby nadal nie uciekało, w przeciwnym razie wszystko może być)) po ugotowaniu nadal obserwujemy, a gdy jesteśmy pewni, że mleko już nie wzrośnie, zamknij pokrywkę. Jeśli w multicookerze jest tryb "multipowar", możesz go wybrać, ustawić temperaturę na 80 stopni i gotować na wolnym ogniu przez 4 godziny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po 4 godzinach mleko jest gotowe! Na gotowym mleku na wierzchu jest kremowy film, niektórzy go uwielbiają, wyrzucam. Filtrujemy mleko i cieszymy się) bardzo smaczne mleko o smaku karmelowym))) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g

Podobne przepisy