skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystko, czego potrzebujemy, to 1 litr mleka))) i Multicooker)
Krok 2:
Wlej mleko do miski wolnowaru. Smarujemy wnętrze miski paskiem masła, palcem nad mlekiem, aby zapobiec ucieczce mleka))
Krok 3:
Wkładamy miskę do multicookera, nie zamykamy pokrywy, tryb & quot; duszenie" przez 4 godziny. Musimy monitorować mleko przez pierwsze 15 minut, aby nadal nie uciekało, w przeciwnym razie wszystko może być)) po ugotowaniu nadal obserwujemy, a gdy jesteśmy pewni, że mleko już nie wzrośnie, zamknij pokrywkę. Jeśli w multicookerze jest tryb "multipowar", możesz go wybrać, ustawić temperaturę na 80 stopni i gotować na wolnym ogniu przez 4 godziny.
Krok 4:
Po 4 godzinach mleko jest gotowe! Na gotowym mleku na wierzchu jest kremowy film, niektórzy go uwielbiają, wyrzucam. Filtrujemy mleko i cieszymy się) bardzo smaczne mleko o smaku karmelowym))) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g