barszcz z grzybami i fasolą w powolnej kuchence

ten pyszny, zdrowy i satysfakcjonujący Barszcz zawsze gotuję na Wielki Post! Moje zwierzęta bardzo go kochają i zawsze bardzo na niego czekają . Oczywiście, jak mówią, ilu użytkowników, tyle przepisów na barszcz. Ale chcę zwrócić uwagę na mój przepis. W ten sposób zacząłem go gotować po tym, jak pięć lat temu miałem swoją pierwszą powolną kuchenkę. Osobliwością przepisu jest to, że nie smażę niczego poza cebulą i grzybami.
Marina SweetieAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 10 % 1 g
węglowodany 70 % 7 g
44 kcal
IG: 86 / 0 / 14

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

przede wszystkim moczymy fasolę przez noc. Drobno posiekaj cebulę i smaż przez 7 minut w powolnej kuchence w trybie " smażenie "lub, jeśli nie masz takiego trybu, to" pieczenie", dodaj obrane i posiekane grzyby i smaż przez kolejne 10 minut.
dodaj fasolę do grzybów, zalej wodą i gotuj w trybie "zupy" przez 40 minut (aż fasola będzie gotowa). Pokrój marchewki, buraki i paprykę w paski, posiekaj kapustę, obierz ziemniaki i pokrój na 4 części.
wszystko to wkładamy do miski Multicooker do fasoli i grzybów, dodajemy pastę pomidorową, sól, cukier, mielony czarny pieprz (sól, cukier, pieprz-to oczywiście do smaku.
Włącz tryb "Zupa" na 1 godzinę. Kiedy zabrzmi sygnał o zakończeniu trybu, nie otwieram pokrywy multicookera przez około godzinę. To wszystko, barszcz jest gotowy. Już do talerzy dodaję moją ulubioną zieleninę-kolendrę. Życzę powodzenia i smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy