skład / składniki
metoda gotowania
przede wszystkim moczymy fasolę przez noc. Drobno posiekaj cebulę i smaż przez 7 minut w powolnej kuchence w trybie " smażenie "lub, jeśli nie masz takiego trybu, to" pieczenie", dodaj obrane i posiekane grzyby i smaż przez kolejne 10 minut.
dodaj fasolę do grzybów, zalej wodą i gotuj w trybie "zupy" przez 40 minut (aż fasola będzie gotowa). Pokrój marchewki, buraki i paprykę w paski, posiekaj kapustę, obierz ziemniaki i pokrój na 4 części.
wszystko to wkładamy do miski Multicooker do fasoli i grzybów, dodajemy pastę pomidorową, sól, cukier, mielony czarny pieprz (sól, cukier, pieprz-to oczywiście do smaku.
Włącz tryb "Zupa" na 1 godzinę. Kiedy zabrzmi sygnał o zakończeniu trybu, nie otwieram pokrywy multicookera przez około godzinę. To wszystko, barszcz jest gotowy. Już do talerzy dodaję moją ulubioną zieleninę-kolendrę. Życzę powodzenia i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g