prosta Charlotte w powolnej kuchence od Orsika
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj jedzenie, umyj jabłka
Krok 2:
Usuń rdzeń z jabłek, pokrój część na kliny, a drugą na plasterki
Krok 3:
Ubij jajka solą i cukrem do piany
Krok 4:
Zacznij mieszać trzepaczką, stopniowo dodając mąkę
Krok 5:
Dodaj pokrojone jabłka
Krok 6:
Jabłka, pokrojone w plasterki, połóż na wysmarowanym i posypanym mąką dnie rondla i napełnij ciastem. Ustaw tryb "Pieczenie" na 1 godzinę.
Krok 7:
Po sygnale odstaw Charlotte na kolejne 3 minuty. Usuń Charlotte z multichash.
Krok 8:
Możesz ozdobić według własnego gustu! Miłego picia herbaty!
Uwaga:
można użyć masła.
na dnie multichashy możesz zrobić proszek cukrowy na skórkę karmelową.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g