chaczapuri w powolnej kuchence

leniwa wersja ulubionych i pysznych chaczapuri! Nasze ulubione chaczapuri z serem))) proponuję & quot; leniwy & quot; opcja - w powolnej kuchence. Gotowanie jest łatwiejsze. Szybko! Cóż, wynik jest jak zawsze niesamowity-aromat świeżo upieczonego chaczapuri wezwie wszystkich do kuchni, a smak nikogo nie pozostawi obojętnym)))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 13 g
tłuszcze 36 % 15 g
węglowodany 33 % 14 g
244 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj 2 jajka do sera.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej mleko, sól i pieprz do smaku. Ser ma swoją słoność, więc nie przesadzaj, nie soliłem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Chleb pita należy pokroić w porcje kwadratów, aby dobrze leżały na dnie. Miałem okrągły chleb pita w ilości 5 sztuk. Nasmaruj spód multicookera olejem słonecznikowym i rozłóż pierwszy arkusz chleba pita.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie nadzienie. Możesz wlać chochlę. Najważniejsze jest to, że płyn całkowicie zwilża chleb pita i dobrze rozprowadza ser. Następnie wsuń wszystkie rogi do środka i zwilż je nadzieniem. W rezultacie wszystko przybierze Okrągły kształt. I tak robimy z resztą liści pita, nadzienie na to pozwala.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Koniecznie posmaruj górną warstwę nadzieniem i wlej resztę płynu. Wkładamy miskę do multicookera, wybieramy tryb & quot; pieczenie" przez 50 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po sygnale zakończenia pracy wyłącz Multicooker, Otwórz pokrywę i odstaw na 10 minut. Zapach zwoła wszystkich do kuchni)))

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Możesz jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno)))) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy