skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty.
Krok 2:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 3:
Dodaj 2 jajka do sera.
Krok 4:
Wlej mleko, sól i pieprz do smaku. Ser ma swoją słoność, więc nie przesadzaj, nie soliłem.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Chleb pita należy pokroić w porcje kwadratów, aby dobrze leżały na dnie. Miałem okrągły chleb pita w ilości 5 sztuk. Nasmaruj spód multicookera olejem słonecznikowym i rozłóż pierwszy arkusz chleba pita.
Krok 7:
Następnie nadzienie. Możesz wlać chochlę. Najważniejsze jest to, że płyn całkowicie zwilża chleb pita i dobrze rozprowadza ser. Następnie wsuń wszystkie rogi do środka i zwilż je nadzieniem. W rezultacie wszystko przybierze Okrągły kształt. I tak robimy z resztą liści pita, nadzienie na to pozwala.
Krok 8:
Koniecznie posmaruj górną warstwę nadzieniem i wlej resztę płynu. Wkładamy miskę do multicookera, wybieramy tryb & quot; pieczenie" przez 50 minut.
Krok 9:
Po sygnale zakończenia pracy wyłącz Multicooker, Otwórz pokrywę i odstaw na 10 minut. Zapach zwoła wszystkich do kuchni)))
Krok 10:
Możesz jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno)))) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g