skład / składniki
metoda gotowania
w osobnej misce połącz główne składniki nadzienia: twaróg, jajka, cukier i wanilinę. Ubij wszystko na gładką masę i dobrze ostudź.
w wysokiej misce połącz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miękkim masłem. Zmiel składnik na kruche okruchy. Natychmiast zacznij przygotowywać warstwy. Nasmaruj miskę Multicooker olejem i przykryj pergaminem.& nbsp;pomoże to szybko i bez uszkodzeń wyjąć ciasto z powolnej kuchenki. Rozłóż część kruchego ciasta na dnie i lekko ugniataj rękami.& nbsp;potrzebny będzie również niewielki zapas ciasta na bokach, na podobieństwo formowania zwykłych serników z twarogiem.
następnie wlej dobrze schłodzoną masę twarogową na środek. Zamknij sernik pozostałym ciastem. Zrób & nbsp;palcem kilka wgłębień w głąb ciasta, a następnie włóż formę do wolnowaru. Uruchom technikę na & nbsp;1-1,5 godziny w trybie "Pieczenia".
gotowy sernik jest dobrze schłodzony bezpośrednio w powolnej kuchence, tylko należy go wyłączyć, w przeciwnym razie urządzenie przejdzie w tryb "utrzymywania ciepła". Schłodzone ciasto wyłożyć na półmisek do serwowania przez szybkie obrócenie, trzymając za pergaminowe wstążki. Następnie wstążki są po prostu usuwane.& nbsp;Sernik Królewski gotowany w powolnej kuchence podawany jest na świątecznym stole jako deser twarogowy lub po prostu na przyjęcie herbaciane.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g