barszcz bez mięsa w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę i pomidory. zetrzyj marchewki i buraki na grubej tarce
Krok 2:
Posiekaj kapustę, ziemniaki i czosnek
Krok 3:
Nasmaruj miskę, dodaj cebulę i ustaw tryb smażenia na 15 minut
Krok 4:
Dodaj buraki i marchewkę po 4 minutach. smaż przez kolejne 4 minuty
Krok 5:
Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i wodę, smaż przez kolejne 2 minuty
Krok 6:
Dodaj czosnek, smaż przez kolejne 5 minut
Krok 7:
Dodaj ziemniaki, kapustę, wodę, włącz tryb duszenia na 40 minut
Krok 8:
Dodaj śmietanę i zioła (do smaku i woli)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g