faszerowana papryka w powolnej kuchence

bardzo smaczne i aromatyczne nadziewane papryki w powolnej kuchence! Spróbować)
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 6 g
tłuszcze 16 % 3 g
węglowodany 53 % 10 g
90 kcal
IG: 30 / 70 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Spłucz ryż kilka razy, aż do czystej wody. Gotuj do połowy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jeśli mięso mielone jest już gotowe, pomiń ten krok)) mam filet - musisz przejść przez maszynę do mięsa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę w kostkę, trzy marchewki na tarce. Smaż warzywa na oleju roślinnym do miękkości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W misce połącz mięso mielone, ryż, tosty. Sól-pieprz do smaku. Wszystko dobrze zagniatamy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Odetnij wierzchołki papryki, obierz nasiona i dokładnie umyj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nadziewamy paprykę mięsem mielonym, mocno wkładamy do miski multicookera.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W szklance wymieszaj koncentrat pomidorowy, śmietanę i trochę wody - to będzie sos. Wlej paprykę na wierzch tego sosu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie napełnij paprykę wodą, aby po prostu je przykryła. Jeśli chcesz, możesz dodać trochę soli na wierzchu, nie soliłem-miałem dość przypraw i smaku z sosu. Wkładamy miskę do multicookera, zamykamy pokrywkę, wybieramy program & quot; duszenie" przez 45 minut. Czas zależy od modeli Twoich powolnych kuchenek. Kieruj się swoimi asystentami). Po zakończeniu programu nie otwieraj pokrywy, ale odstaw naczynie na 15-20 minut z zamkniętą pokrywką w programie & quot; podgrzewanie & quot;

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Oto nasze aromatyczne nadziewane papryki gotowane w powolnej kuchence, gotowe. Podawaj ze śmietaną)) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Okrągły ryż - 330   kcal/100g

Podobne przepisy