skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj produkty.
Krok 2:

Spłucz ryż kilka razy, aż do czystej wody. Gotuj do połowy.
Krok 3:

Jeśli mięso mielone jest już gotowe, pomiń ten krok)) mam filet - musisz przejść przez maszynę do mięsa.
Krok 4:

Pokrój cebulę w kostkę, trzy marchewki na tarce. Smaż warzywa na oleju roślinnym do miękkości.
Krok 5:

W misce połącz mięso mielone, ryż, tosty. Sól-pieprz do smaku. Wszystko dobrze zagniatamy.
Krok 6:

Odetnij wierzchołki papryki, obierz nasiona i dokładnie umyj.
Krok 7:

Nadziewamy paprykę mięsem mielonym, mocno wkładamy do miski multicookera.
Krok 8:

W szklance wymieszaj koncentrat pomidorowy, śmietanę i trochę wody - to będzie sos. Wlej paprykę na wierzch tego sosu.
Krok 9:

Następnie napełnij paprykę wodą, aby po prostu je przykryła. Jeśli chcesz, możesz dodać trochę soli na wierzchu, nie soliłem-miałem dość przypraw i smaku z sosu. Wkładamy miskę do multicookera, zamykamy pokrywkę, wybieramy program & quot; duszenie" przez 45 minut. Czas zależy od modeli Twoich powolnych kuchenek. Kieruj się swoimi asystentami). Po zakończeniu programu nie otwieraj pokrywy, ale odstaw naczynie na 15-20 minut z zamkniętą pokrywką w programie & quot; podgrzewanie & quot;
Krok 10:

Oto nasze aromatyczne nadziewane papryki gotowane w powolnej kuchence, gotowe. Podawaj ze śmietaną)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g

