skład / składniki
metoda gotowania
posiekaj czosnek w małe kostki. Wskazane jest, aby zrobić to na płaskim talerzu, aby sok czosnkowy został zachowany. Dobrze wymieszaj olej z octem, solą i posiekanym czosnkiem. Pozwól mu się zaparzyć.
tymczasem paprykę i połowę pomidorów kroimy na ćwiartki. Drugą połowę pomidorów zmiel blenderem na puree. Wcześniej możesz usunąć z nich skórę, zalewając je wrzącą wodą przez kilka minut.
wlej puree pomidorowe do multicookera, rozłóż paprykę, czosnek i posiekane pomidory. Napełnij to wszystko zaparzonym olejem.
przygotowujemy danie w trybie "duszenie" przez 40-60 minut. Wybierz czas na podstawie osobistych preferencji, biorąc pod uwagę, że im dłużej papryka jest duszona, tym bardziej staje się miękka.
gotowa papryka z pomidorami ma bogaty, jasny smak. Nadaje się jako dodatek do każdego przystawki lub mięsa.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g