papryka z pomidorami w powolnej kuchence

jasny, bogaty smak tego dania nie zapomnisz! Spróbuj! Często gotuję paprykę z pomidorami. Niezapomniany smak duszonej papryki w soku pomidorowym z pikantnymi nutami czosnku to doskonały dodatek do dodatków lub mięsa! Polecam spróbować i tobie.
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 45 % 5 g
węglowodany 45 % 5 g
71 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

posiekaj czosnek w małe kostki. Wskazane jest, aby zrobić to na płaskim talerzu, aby sok czosnkowy został zachowany. Dobrze wymieszaj olej z octem, solą i posiekanym czosnkiem. Pozwól mu się zaparzyć.

tymczasem paprykę i połowę pomidorów kroimy na ćwiartki. Drugą połowę pomidorów zmiel blenderem na puree. Wcześniej możesz usunąć z nich skórę, zalewając je wrzącą wodą przez kilka minut.

wlej puree pomidorowe do multicookera, rozłóż paprykę, czosnek i posiekane pomidory. Napełnij to wszystko zaparzonym olejem.

przygotowujemy danie w trybie "duszenie" przez 40-60 minut. Wybierz czas na podstawie osobistych preferencji, biorąc pod uwagę, że im dłużej papryka jest duszona, tym bardziej staje się miękka.

gotowa papryka z pomidorami ma bogaty, jasny smak. Nadaje się jako dodatek do każdego przystawki lub mięsa.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet winny czerwony - 19   kcal/100g

Podobne przepisy