owsianka Artek w powolnej kuchence jest klasyczna

pyszna i zdrowa owsianka gotowana w powolnej kuchence! Kasza & quot; Artek & quot; jest bardzo przydatna w swoim składzie witaminowym i mineralnym. Stosowanie tej owsianki ma korzystny wpływ na włosy, paznokcie, stan skóry - dlatego, aby dobrze i młodo wyglądać - włącz do diety owsiankę "Artek". Przygotowuje się szybko. Możesz ugotować chudą owsiankę z marchewką i cebulą, możesz z olejem, z mięsem , z mięsem mielonym-owsianka będzie bardzo smaczna!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 3 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 72 % 13 g
75 kcal
IG: 21 / 0 / 79

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Obierz warzywa. Zagotuj wodę. Wlej olej roślinny do multicookera i wybierz tryb smażenia przez 7 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w kostkę. Kiedy Multicooker & quot;zgłosi gotowość & quot; - włóż cebulę do miski do smażenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Trzy marchewki na drobnej tarce i dodaj do cebuli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze spłucz kaszę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Tutaj nasze warzywa są dobrze duszone i miękkie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj umyte płatki do warzyw.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Napełnij wszystko wrzącą wodą. Gotuję taką owsiankę 1: 3. Sól-pieprz do smaku, dodaj ulubione przyprawy. Wymieszaj, zamknij powolną kuchenkę i włącz tryb "owsianka" przez 25 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po zakończeniu czasu gotowania nie otwieraj pokrywy przez kolejne 10 minut, pozwól owsiance stać w trybie "podgrzewania" - okaże się jeszcze delikatniejsza i bardziej miękka))

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej gotową owsiankę do talerzy i zadzwoń do wszystkich, aby ucztowali)) możesz z kotletem, z rybą, z warzywami-kto lubi z czym)) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Twarda Czerwona pszenica wiosenna (całe ziarno) - 330   kcal/100g
  • Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330   kcal/100g
  • Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326   kcal/100g
  • Pszenica Biała (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Pszenica twarda (całe ziarno) - 332   kcal/100g
  • Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359   kcal/100g
  • Kruszona pszenica ozima - 358   kcal/100g
  • Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168   kcal/100g
  • Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182   kcal/100g
  • Ziarno sorgo - 332   kcal/100g
  • Kasza pszenna - 352   kcal/100g
  • Ziarna pszenicy kiełkującej - 305   kcal/100g
  • Kasza pszenna - 332   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal / 100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy