skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Obierz warzywa. Zagotuj wodę. Wlej olej roślinny do multicookera i wybierz tryb smażenia przez 7 minut.
Krok 2:
Pokrój cebulę w kostkę. Kiedy Multicooker & quot;zgłosi gotowość & quot; - włóż cebulę do miski do smażenia.
Krok 3:
Trzy marchewki na drobnej tarce i dodaj do cebuli.
Krok 4:
Dobrze spłucz kaszę.
Krok 5:
Tutaj nasze warzywa są dobrze duszone i miękkie.
Krok 6:
Dodaj umyte płatki do warzyw.
Krok 7:
Napełnij wszystko wrzącą wodą. Gotuję taką owsiankę 1: 3. Sól-pieprz do smaku, dodaj ulubione przyprawy. Wymieszaj, zamknij powolną kuchenkę i włącz tryb "owsianka" przez 25 minut.
Krok 8:
Po zakończeniu czasu gotowania nie otwieraj pokrywy przez kolejne 10 minut, pozwól owsiance stać w trybie "podgrzewania" - okaże się jeszcze delikatniejsza i bardziej miękka))
Krok 9:
Wlej gotową owsiankę do talerzy i zadzwoń do wszystkich, aby ucztowali)) możesz z kotletem, z rybą, z warzywami-kto lubi z czym)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Twarda Czerwona pszenica wiosenna (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326 kcal/100g
- Pszenica Biała (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Pszenica twarda (całe ziarno) - 332 kcal/100g
- Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359 kcal/100g
- Kruszona pszenica ozima - 358 kcal/100g
- Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168 kcal/100g
- Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182 kcal/100g
- Ziarno sorgo - 332 kcal/100g
- Kasza pszenna - 352 kcal/100g
- Ziarna pszenicy kiełkującej - 305 kcal/100g
- Kasza pszenna - 332 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g