skład / składniki
metoda gotowania
pyszne i proste ciasto z jagodami można ugotować w powolnej kuchence i okazuje się nie mniej smaczne niż pieczone w piekarniku. Na początek przygotowujemy ciasto:
1. Masło należy wcześniej wyjąć z lodówki, aby zmiękło. Ugniatamy go w misce.
2. Dodaj śmietanę i cukier do masła, wymieszaj.
3. Przesiej mąkę i dodaj połowę do miski.
4. Wlej proszek do pieczenia, wymieszaj i stopniowo wprowadzaj pozostałą mąkę.
5. Zagnieść gęste ciasto, zrobić to lepiej rękami.
6. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wysyłamy do lodówki na 30 minut.
przygotowanie nadzienia i nadzienia:
1. Wlej naturalny niesłodzony jogurt do śmietany, wymieszaj.
2. Dodaj łyżkę cukru.
3. Wlać ubite jajko.
4. Wlej jagody do osobnej miski. Jeśli zostały zamrożone, odcedź sok.
5. Wlej skrobię i resztki cukru do jagód, wszystko dokładnie wymieszaj.
minęło pół godziny i możesz wyjąć ciasto z lodówki. Wkładamy go do multicookera, ugniatamy na dnie, tworzymy boki. Rozłóż jagody, napełnij śmietaną i jogurtem. Piec w zależności od modelu multicookera przez około godzinę.
ciasto powinno całkowicie ostygnąć, po czym wyjmujemy je z multicookera i posypujemy cukrem pudrem. Pyszne i piękne ciasto jest gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g