ciasto jagodowe w powolnej kuchence

pachnące i delikatne ciasto jagodowe na herbatę w powolnej kuchence! Proste i smaczne! Uwielbiam, gdy trochę wysiłku poświęcono na przygotowanie potrawy, a wynik był doskonały. Właśnie dlatego ten przepis jest jednym z moich ulubionych. Nawiasem mówiąc, można go upiec nie tylko z jagodami, ale także z innymi jagodami.
BezstAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 4 g
tłuszcze 24 % 11 g
węglowodany 67 % 31 g
237 kcal
IG: 17 / 0 / 83

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 20 min

pyszne i proste ciasto z jagodami można ugotować w powolnej kuchence i okazuje się nie mniej smaczne niż pieczone w piekarniku. Na początek przygotowujemy ciasto:

1. Masło należy wcześniej wyjąć z lodówki, aby zmiękło. Ugniatamy go w misce.

2. Dodaj śmietanę i cukier do masła, wymieszaj.

3. Przesiej mąkę i dodaj połowę do miski.

4. Wlej proszek do pieczenia, wymieszaj i stopniowo wprowadzaj pozostałą mąkę.

5. Zagnieść gęste ciasto, zrobić to lepiej rękami.

6. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wysyłamy do lodówki na 30 minut.

przygotowanie nadzienia i nadzienia:

1. Wlej naturalny niesłodzony jogurt do śmietany, wymieszaj.

2. Dodaj łyżkę cukru.

3. Wlać ubite jajko.

4. Wlej jagody do osobnej miski. Jeśli zostały zamrożone, odcedź sok.

5. Wlej skrobię i resztki cukru do jagód, wszystko dokładnie wymieszaj.

minęło pół godziny i możesz wyjąć ciasto z lodówki. Wkładamy go do multicookera, ugniatamy na dnie, tworzymy boki. Rozłóż jagody, napełnij śmietaną i jogurtem. Piec w zależności od modelu multicookera przez około godzinę.

ciasto powinno całkowicie ostygnąć, po czym wyjmujemy je z multicookera i posypujemy cukrem pudrem. Pyszne i piękne ciasto jest gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy