ciasto jagodowe w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę, wymieszaj z cukrem.
2. Dodaj olej, wyciśnij sok pomarańczowy.
3. Dokładnie zagnieść ciasto o konsystencji piasku.
4. Jagody można mieszać ze skrobią kukurydzianą - dzięki temu jagody się nie rozpadną.
5. Połóż część ciasta na dnie multicookera, uformuj boki.
ułóż jagody na wierzchu i posyp wszystko innym ciastem.
6. Gotuj w trybie Pieczenia przez 65 minut.
ciasto jest gotowe, miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g