ciasto jagodowe w powolnej kuchence

Chcesz coś na herbatę-zrób ciasto jagodowe w powolnej kuchence! Niezrównane ciasto jagodowe to świetny deser na herbatę. Bardzo go kocham i polecam!
faustinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 24 % 14 g
węglowodany 68 % 40 g
297 kcal
IG: 13 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Przesiej mąkę, wymieszaj z cukrem.

2. Dodaj olej, wyciśnij sok pomarańczowy.

3. Dokładnie zagnieść ciasto o konsystencji piasku.

4. Jagody można mieszać ze skrobią kukurydzianą - dzięki temu jagody się nie rozpadną.

5. Połóż część ciasta na dnie multicookera, uformuj boki.
ułóż jagody na wierzchu i posyp wszystko innym ciastem.

6. Gotuj w trybie Pieczenia przez 65 minut.

ciasto jest gotowe, miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g

Podobne przepisy