pilaw z papryką, mięsem i warzywami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój cebulę, paprykę, pomidory w drobną kostkę, zetrzyj marchewki.
podgrzewamy patelnię(najlepiej głęboką i z wysokimi bokami), wlewamy trochę oleju słonecznikowego, po podgrzaniu wkładamy cebulę i marchewkę,po 5 minutach paprykę i pomidory,po tym,jak składniki trochę się duszą i pozwalają sokowi wlać bulion,otrzymujemy owsiankę, dodajemy do niej ryż i mięso(Opcjonalnie) i dusimy, aż ryż będzie gotowy.
okazuje się bardzo smaczny, zwłaszcza jeśli dodasz trochę przypraw, w których występuje curry i berberys.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g