leniwe gołąbki z ryżem i mięsem mielonym

Jak mama! Delikatny, niesamowicie smaczny i bardzo prosty! Wiele lat temu to danie było w menu przedszkoli, leniwe gołąbki z ryżem i mięsem mielonym dla dzieci to jedno z najlepszych dań, które jedzą z przyjemnością.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 42 % 13 g
węglowodany 35 % 11 g
189 kcal
IG: 45 / 55 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
wiele lat temu to danie było w menu przedszkoli, leniwe gołąbki przepis dla dzieci i jedno z najlepszych dań, które jedzą z przyjemnością. Gotowanie pysznych leniwych gołąbków z mięsem mielonym i ryżem, tak jak słowo "miau" i szybko jak lot naczyń na podłogę.

Gołąbki leniwe przepisy na ryż i mięso mielone to fajne danie dla tych, którzy nie mają czasu stać w kuchni.

zetrzyj kapustę na grubej tarce, drobno posiekaj cebulę. Ugotuj ryż do połowy ugotowanego. Wymieszaj mięso mielone z kapustą, połową normy cebuli. Dodaj jajko, ryż, sól i pieprz, wszystko dobrze wymieszaj. Formujemy gołąbki w formie kotletów, smażymy na oleju roślinnym. Kładziemy go na protvenie. Pozostałą cebulę smażymy, zalewamy pastą pomidorową rozcieńczoną w szklance wody i gotujemy, aż smażenie się ugotuje. Następnie dodaj wodę do smażenia, aby nasze gołąbki były pokryte do połowy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika w temperaturze t * 180-200 * przez 20 minut. Gołąbki leniwe & nbsp;gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy