jeże w sosie pomidorowym z kapustą ryżową i mielonym mięsem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek drobno posiekaj kapustę, a następnie gotuj w lekko osolonej wodzie. Następnie schładzamy.Ochładzać.
teraz mieszamy gotowe mięso mielone z posiekaną cebulą, pieprzem i solą do smaku. Następnie myjemy ryż i gotujemy go prawie do całkowitego ugotowania.
następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Podziel gotowe mięso mielone na kilka kotletów, a następnie umieść je kompaktowo na patelni. Teraz mieszamy mąkę z sosem pomidorowym i podlewamy jeże tą mieszanką. Przykryj patelnię pokrywką i umieść na średnim ogniu przez 30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g