Azu wołowe z ziemniakami

wspaniałe danie dla zapalonych mięsożerców! Azu z wołowiny przepis dodany do mojego zeszytu Kucharskiego zeszłej zimy. Potem przygotowałem go na stół noworoczny i uważam, że wyglądał tam jak nie na miejscu. Azu wygląda apetycznie, a dobrze zrobiony dodatek nadaje mu szczególnie szanowany wygląd. Udzielę pomocy w sprawach związanych z tym daniem. Odpowiedni opis i wskazówki znajdziesz w moim przepisie. Jestem zapalonym mięsożercą, szczególnie uwielbiam każdy posiłek wołowy. Jednym z moich ulubionych dań z tego mięsa jest azu z wołowiny. To właśnie o tym przepisie kulinarnym zostanie omówione dalej.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 9 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 35 % 8 g
117 kcal
IG: 88 / 0 / 13

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

zaczynamy przygotowywać to danie od tego, że uwalniamy mięso ze ścięgien i folii, kroimy je w małe kostki. Teraz podsmaż przecier pomidorowy.
przygotowane mięso posypujemy pieprzem, solą i smażymy, zalewamy wodą, dodajemy przecier pomidorowy i dusimy do połowy na małym ogniu pod przykryciem. Teraz suszymy mąkę, schładzamy ją i rozcieńczamy jedną częścią bulionu, który powstał podczas duszenia mięsa. Następnie obieramy ogórki ze skóry, kroimy je w paski.
obieramy również cebulę, kroimy w półpierścienie, podajemy. Następnie pokrój ziemniaki na małe kostki i usmaż. Teraz do przygotowanego mięsa dodajemy ogórki, cebulę i mąkę z bulionem, dusimy wszystko przez około 10 minut, po czym wkładamy smażone ziemniaki, paprykę, liść laurowy i dusimy przez około 20 minut. Około 5 minut przed gotowaniem naczynia włóż pomidory pokrojone w małe plasterki i drobno posiekany czosnek do podstawy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy