skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zaczynamy przygotowywać to danie od tego, że uwalniamy mięso ze ścięgien i folii, kroimy je w małe kostki. Teraz podsmaż przecier pomidorowy.
przygotowane mięso posypujemy pieprzem, solą i smażymy, zalewamy wodą, dodajemy przecier pomidorowy i dusimy do połowy na małym ogniu pod przykryciem. Teraz suszymy mąkę, schładzamy ją i rozcieńczamy jedną częścią bulionu, który powstał podczas duszenia mięsa. Następnie obieramy ogórki ze skóry, kroimy je w paski.
obieramy również cebulę, kroimy w półpierścienie, podajemy. Następnie pokrój ziemniaki na małe kostki i usmaż. Teraz do przygotowanego mięsa dodajemy ogórki, cebulę i mąkę z bulionem, dusimy wszystko przez około 10 minut, po czym wkładamy smażone ziemniaki, paprykę, liść laurowy i dusimy przez około 20 minut. Około 5 minut przed gotowaniem naczynia włóż pomidory pokrojone w małe plasterki i drobno posiekany czosnek do podstawy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g