Argentyński garnek ze słodką papryką i wołowiną

Ponad pochwały! Nawet nie ma nic do powiedzenia - musisz spróbować!
innaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 9 g
tłuszcze 46 % 12 g
węglowodany 19 % 5 g
164 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

Ostatnio przeglądałem magazyny dla kobiet i natknąłem się na wspaniałe danie kuchni argentyńskiej – garnek słodkiej papryki. Ugotowałem jedzenie według tego kulinarnego przepisu i byłem zaskoczony: mięso okazało się delikatne, pachnące, z przyjemnym posmakiem słodkiej papryki! MMM ... polizasz palce! Spróbuj i gotować wołowinę w garnku!
i odbywa się to w następujący sposób: pierwszym krokiem jest przetworzenie kawałka wołowiny, umycie go i pokrojenie w średnie kostki 2x2 cm, drobno posiekaj boczek razem z cebulą. Następnie w garnku rozgrzej olej roślinny i lekko usmaż w nim cebulę, boczek i drobno posiekany czosnek. Teraz lekko podsmaż mięso. Następnie napełnij wodą, aby całkowicie przykryła mięso. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz dodaj posiekaną gałązkę tymianku. Pokrój 4 strąki słodkiej papryki w pierścienie i nie czekając na pełną gotowość mięsa, dodaj paprykę do garnka, a po kwadransie startą rafinadę i skórkę z cytryny.
to wszystko. Danie jest gotowe. Polecam podawać go do stołu z gotowanym ryżem.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina jest tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy