skład / składniki
metoda gotowania
Ostatnio przeglądałem magazyny dla kobiet i natknąłem się na wspaniałe danie kuchni argentyńskiej – garnek słodkiej papryki. Ugotowałem jedzenie według tego kulinarnego przepisu i byłem zaskoczony: mięso okazało się delikatne, pachnące, z przyjemnym posmakiem słodkiej papryki! MMM ... polizasz palce! Spróbuj i gotować wołowinę w garnku!
i odbywa się to w następujący sposób: pierwszym krokiem jest przetworzenie kawałka wołowiny, umycie go i pokrojenie w średnie kostki 2x2 cm, drobno posiekaj boczek razem z cebulą. Następnie w garnku rozgrzej olej roślinny i lekko usmaż w nim cebulę, boczek i drobno posiekany czosnek. Teraz lekko podsmaż mięso. Następnie napełnij wodą, aby całkowicie przykryła mięso. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz dodaj posiekaną gałązkę tymianku. Pokrój 4 strąki słodkiej papryki w pierścienie i nie czekając na pełną gotowość mięsa, dodaj paprykę do garnka, a po kwadransie startą rafinadę i skórkę z cytryny.
to wszystko. Danie jest gotowe. Polecam podawać go do stołu z gotowanym ryżem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g