leniwe gołąbki na patelni
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
weź mięso mielone (lepiej, jeśli jest to mieszanka wołowiny i wieprzowiny-smakuje lepiej), umieść je w rondlu, na dnie którego należy wlać trochę oleju słonecznikowego i wody. Okresowo mieszaj mięso mielone. Podczas gotowania posiekaj białą kapustę. Dodaj go do rondla, Posol do smaku i przykryj patelnię pokrywką, aby kapusta zgasła. Gdy będzie wystarczająco miękka, dodaj cebulę, pokrojone pomidory i słodką paprykę. Dopraw liściem laurowym, pieprzem i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Ryż gotujemy do połowy osobno, a następnie wkładamy do garnka z kapustą. Wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut. Podczas serwowania doprawiamy świeżą śmietaną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal / 100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g