skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki, deskę do krojenia i dużą patelnię z pokrywką. Oczyść warzywa. Podziel kapustę na małe kwiatostany.
Krok 2:
Pokrój seler (korzeń) w kostkę, marchew w paski, a cebulę w ćwiartki pierścieni.
Krok 3:
Na patelni rozgrzej olej.
Krok 4:
Włóż przyprawy do oleju.
Krok 5:
Mieszając, smaż je, aż będą miały jasny smak.
Krok 6:
Dodaj seler, cebulę i marchewkę. Gotuj, mieszając.
Krok 7:
Smaż, aż warzywa będą miękkie.
Krok 8:
Dodaj jarmuż.
Krok 9:
I rys.
Krok 10:
Wymieszaj i pozwól ryżowi namoczyć się w oleju i sokach warzywnych.
Krok 11:
Dodaj wodę. Posolić. Wymieszać.
Krok 12:
Gotuj pod przykryciem na małym ogniu.
Krok 13:
Nie ma potrzeby mieszania w tym procesie.
Krok 14:
Jeśli jest sucho-dodaj trochę więcej wody i wymieszaj.
Krok 15:
5 minut przed ugotowaniem ryżu dodaj pomidory z puszki do własnego soku, pokrojone w kostkę. Lepiej, jeśli są bez skóry.
Krok 16:
Wymieszaj. Protomij przez kolejne 5 minut.
Krok 17:
Pozwól pilawowi zaparzyć się, a apetyt na spacer (aby był smaczniejszy).
Krok 18:
Można podawać. Nadziewane grzyby, pieczony bakłażan, wegańskie mięso z mąki pszennej zwane seitan (nawiasem mówiąc, bardzo smaczne) lub wcale nie chude, ale smaczne, smażone ryby lub pieczone udko z kurczaka.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal / 100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g