skład / składniki
gotowanie krok po kroku
teraz ty i ja przygotujemy klasyczny włoski sos pomidorowy do spaghetti. Od zwykłego sosu, do którego wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni od dawna, różni się tym, że jest zrobiony z pomidorów w puszkach. Ale to właśnie te, które wirują w swoim soku-w pomidorach.
najpierw drobno posiekaj cebulę. Następnie wlej oliwę z oliwek na patelnię i usmaż w niej cebulę. Dodaj czosnek i wymieszaj. Cebula powinna stać się miękka.
Usuń pomidory, możesz je obrać, jeśli chcesz. Następnie ugniatamy je i dodajemy do cebuli. Tutaj wylewamy cały sok pomidorowy ze słoika.
gdy masa się rozgrzeje, włóż wszystkie przyprawy i wymieszaj. Sól, doprowadzić do wrzenia.
gdy się zagotuje, natychmiast zmniejsz ogień i przykryj patelnię pokrywką. Pozostaw na dziesięć minut lub trochę dłużej.
W tym czasie sos pomidorowy stanie się grubszy.
wszystko, teraz
sos pomidorowy do spaghetti
może być używany zgodnie z przeznaczeniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g