skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Umyj, obierz i posiekaj wszystkie warzywa. Pomidory i paprykę w kostkę, cebulę w półpierścienie, marchewkę zetrzeć na grubej tarce.
Krok 3:
Wlej olej roślinny do rondla i zagotuj. Dodaj cebulę i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Krok 4:
Następnie dodaj marchewki, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Krok 5:
Dodaj pomidory, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Krok 6:
Następny w użyciu jest wstępnie umyty ryż, również mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut.
Krok 7:
Następnie dodaj paprykę, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Krok 8:
Dodaj sól i cukier, wymieszaj i pozostaw do duszenia przez 20-30 minut, w zależności od gotowości ryżu. Mój ryż był gotowy za 20 minut, a ty sam spróbujesz. Pod koniec gotowania dodaj ocet i wymieszaj.
Krok 9:
Włóż sałatkę do wcześniej wysterylizowanych słoików i zwiń z gotowanymi pokrywkami.
Krok 10:
Odwróć puszki do góry nogami i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Krok 11:
Sałatka śniadaniowa turysty jest gotowa! Piękno i smak!
Krok 12:
Możesz przygotować danie jako dodatek do mięsa, ale nie dodawaj octu. Bardzo smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal / 100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal / 100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g