skład / składniki
gotowanie krok po kroku
bez względu na to, jak smaczne są różne rodzaje kawioru, oparte na jednym konkretnym warzywie, kawior "warzywny"ma najwięcej smaku i wartości odżywczych. Oferuję ci przepis, którego osobiście użyłem, dzięki któremu możesz przygotować zarówno dodatkową przekąskę na zimową ucztę, jak i niezależne danie kulinarne. To jedzenie może być przygotowane nie tylko przez doświadczoną kucharkę, ale także przez początkującą gospodynię domową.
Zacznijmy od przygotowania warzyw. Drobno posiekaj cebulę i pomidory, uwolnij bakłażana i paprykę z nasion, pokrój w kostkę, usuń rdzeń z jabłka i trzy na grubej tarce.
przede wszystkim wysyłamy cebulę na patelnię, smażymy ją na oleju roślinnym, aż pojawi się złoty kolor. Następnie do cebuli wysyłamy pomidory. Tę mieszaninę dusimy pod pokrywką przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie wlej bakłażana, słodką paprykę i jabłko, dokładnie wymieszaj. Dusić pod pokrywką, lekko ją otwierając, zanim bakłażan będzie w połowie gotowy. Następnie dodaj papryczkę chili. Teraz najważniejsze jest, aby kapsuła Chili nie pękła (w przeciwnym razie okaże się zbyt ostra). Doprowadzamy do gotowości. Wyjmij papryczkę chili, dodaj przyprawy, sól i cukier granulowany. Na gorąco układamy w słoikach, zamykamy i sterylizujemy przez 20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g