skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną nadziewaną śródziemnomorską cukinię i lecho, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:
W wygodnym pojemniku rozprowadzamy siedemset gramów mielonej wieprzowiny z wołowiną i rozbijamy dwa jaja kurze.
Krok 3:
Dodaj pół łyżeczki aromatycznej przyprawy chmielu-suneli do pojemnika do mielonego mięsa.
Krok 4:
Dodaj sól, mieszankę papryki do mięsa mielonego do smaku, mieszaj, aż będzie gładka i odłóż na bok, aby zaparzyć.
Krok 5:
Aby przygotować lecho, pokrój część pokrojonej cukinii w niezbyt małą kostkę.
Krok 6:
Przenieś pokrojoną w kostkę część cukinii na głęboką patelnię, po dodaniu do niej jednej łyżki oleju roślinnego.
Krok 7:
Losowo pokrój sto gramów cebuli na pół pierścienia i dodaj do patelni.
Krok 8:
Drobno posiekaj trzy ząbki czosnku.
Krok 9:
Posiekany czosnek rozprowadzamy na patelni.
Krok 10:
Pokrój sto gramów papryki, która nie jest zbyt mała w kostkę, która została wcześniej oczyszczona.
Krok 11:
Przenieś pokrojoną w kostkę paprykę na patelnię.
Krok 12:
Na grubej tarce wcieramy sto gramów marchwi.
Krok 13:
Rozłóż marchewki na patelni z resztą warzyw.
Krok 14:
Pokrój czterysta gramów pomidorów na dowolne kawałki.
Krok 15:
Przenieś pokrojone pomidory na wspólną patelnię, a następnie wymieszaj wszystkie składniki, umieść je na kuchence i zamknij pokrywkę, aby ugotować lecho na małym ogniu.
Krok 16:
Pokrój cukinię w centymetrowe pierścienie.
Krok 17:
Za pomocą łyżeczki usuń rdzeń z każdego pierścienia cukinii.
Krok 18:
Wlej dwie łyżki oleju roślinnego na blachę do pieczenia i równomiernie rozprowadź pędzlem.
Krok 19:
Rozłóż pierścienie cukinii na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem roślinnym.
Krok 20:
Wypełniamy każdy pierścień cukinii gotowanym mięsem mielonym i dobrze go rozprowadzamy, a następnie wkładamy do piekarnika, który włączamy na sto dziewięćdziesiąt stopni.
Krok 21:
Posiekaj i drobno posiekaj pięćdziesiąt gramów pietruszki z koperkiem.
Krok 22:
Dodaj na patelnię do lecho, który gotuje się na małym ogniu przez pięćdziesiąt minut sól z mieszanką papryki do smaku i przenieś posiekane warzywa.
Krok 23:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na patelni, przykryj pokrywką i gotuj warzywa przez około pięć minut, aż lecho będzie w pełni ugotowane.
Krok 24:
Wyjmujemy po czterdziestu minutach ugotowaną nadziewaną cukinię z piekarnika.
Krok 25:
Rozłóż nadziewaną cukinię na talerzach i dodaj ugotowane lecho do smaku.
Krok 26:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
dość często niezasłużenie nie doceniamy cukinii-smacznego i zdrowego warzywa. Kiedy podróżowali po Morzu Śródziemnym, po raz pierwszy spróbowali nadziewanej cukinii w restauracji na nabrzeżu. Nigdy nie traktowali tego warzywa poważnie, ponieważ jesienią po prostu nie ma dokąd pójść. Daliśmy porządną sumę za to danie, ale cukinia była tego warta. Delikatne, rozpływające się w ustach nadziewane warzywa z soczystym mięsem. Nie da się wyrazić słowami uczucia, gdy smak w ustach rozpada się na składniki, odczuwa się kwaskowatość pomidora, a następnie ostrość czosnku. Poprosiliśmy kucharza o przepis, teraz niezależnie gotujemy to apetyczne danie w domu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g