kawior z papryki i ostrej papryki z octem na zimę

wspaniały smak i oszałamiający smak! Zimą możesz dodać do potraw wymagających obecności pieprzu lub możesz na chlebie jako przysmak. Kawior jest również dobry jako przekąska.
PandaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 27 % 4 g
węglowodany 67 % 10 g
80 kcal
IG: 70 / 0 / 30

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

idealnie jest używać czerwonej papryki - są słodsze, bardziej soczyste i bardziej aromatyczne. Ale możesz z dodatkiem zieleni, doda to ostrości.

umyj paprykę, wytrzyj, pokrój wzdłuż i obierz nasiona.
obierz cebulę i grubo posiekaj.

obierz ostrą paprykę z nasion, pokrój na kawałki. Możesz zastąpić paprykę czerwoną ostrą mieloną, ale wtedy musisz być ostrożniejszy z proporcją. Radzę dodawać nie od razu, ale stopniowo, dostosowując się do własnego gustu.

przełóż paprykę i cebulę przez maszynę do mięsa.

wlej olej roślinny na patelnię, włóż warzywa, sól, cukier. Kto kocha, może dodać przyprawy: kolendrę, mielone nasiona kopru, sumak. Wybierz według swoich upodobań smakowych.

wszystko wymieszaj, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Następnie dodaj ocet, Usuń próbkę, dostosuj do smaku.

napełnij wstępnie przygotowane słoiki i pokrywki gorącym kawiorem, szczelnie zamknij, Odwróć pokrywkami. Zawiń i pozostaw do ostygnięcia na 12-24 godziny. Następnie odłóż do przechowywania.

kiedy otworzysz te słoiki zimą, ciesz się niewypowiedzianą przyjemnością. Rozpieszczaj siebie i swoich bliskich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy