skład / składniki
metoda gotowania
1. Pokrój wieprzowinę na małe kawałki. Sól, pieprz i smaż na oleju roślinnym.
2. Dodaj wodę (około 300 ml) i gotuj mięso na małym ogniu, aż będzie ugotowane.
3. Pokrój cebulę na pół pierścienia i usmaż na innej patelni.
4. Dodaj mąkę do cebuli i przytrzymaj przez kilka minut.
5. Dodaj tę mieszaninę do gotowego mięsa, dobrze wymieszaj i trzymaj na małym ogniu.
6. Przygotuj sos: połącz koncentrat pomidorowy z wodą (50 ml) (lub wstępnie wyciśniętymi pomidorami, w tym przypadku nie trzeba dodawać wody) i dodaj śmietanę. Dobrze wymieszaj.
7. Dodaj powstały sos do mięsa.
8. Ponownie wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut. Podawać z ziemniakami lub spaghetti.
9. Użyj pietruszki lub kopru jako dekoracji. Gulasz wieprzowy ze śmietaną i pomidorem to wspaniałe danie na każdy dzień!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g