skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.PÓŁFABRYKAT. Pokrój kurczaka na średnie kawałki ,a cebulę na małe kawałki, naciśnij czosnek i wyślij go do cebuli.
Krok 2:
2.GOTOWANIE. Wlej olej roślinny do rondla, dodaj do niego połowę kawałka masła, po podgrzaniu oleju dodaj do niego cebulę i czosnek. Dodaj pomidory. Dodaj również 1 liść laurowy, nada mu specjalny aromat.
Krok 3:
3.Dodaj kurczaka do naszego smażonego kurczaka. Dodajemy również wino, wodę do poziomu mięsa. Pamiętaj, aby wyciągnąć czosnek, aby nie dał goryczy . Zmniejszamy ogień i gasimy przez 25 minut.
Krok 4:
4. Do kurczaka dodajemy oliwki i rozmaryn. Dodaj sól do smaku, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Krok 5:
5. Smacznego! Źródło Stary Sam
a w dzisiejszym filmie pokażę Ci, jak ugotować kurczaka według włoskiego przepisu – będzie to kurczak myśliwski.
cześć, drodzy przyjaciele. Jesteś na kanale "Old Man sam", a dziś gotujemy kurczaka w stylu myśliwskim. Przejdźmy od razu do przeglądu składników.
więc jak gotować kurczaka: jako pierwszy numer mamy kurczaka o wadze 930 gramów-to podstawa naszego Dania.
żarówka, 1 sztuka, Biała najlepiej, ale możesz użyć dowolnej, którą masz. Ząbek czosnku. Suszone pomidory. Rozmaryn. Pół puszki oliwek bez pestek. 50 gramów masła. 50 ml białego wytrawnego wina, a także olej roślinny, sól, pieprz, cukier (do smaku).
przejdź do półfabrykatów. Pokrój kurczaka na porcje. W rzeczywistości możesz użyć królika zamiast kurczaka.
drobno posiekaj cebulę. Naciśnij czosnek i wyślij go do cebuli. Z półfabrykatami już wszystko, przechodzimy do gotowania.
dowiesz się więcej o tym, jak gotować kurczaka z filmu. Danie w przygotowaniu jest niezwykle proste. Można go nawet ugotować w naturze, używając zdobytej zwierzyny lub zabierając ze sobą kurczaka lub królika.
Bon Appetit, drodzy przyjaciele!Zawsze Twój, Stary Sam.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone pomidory - 213 kcal/100g