kurczak po polowaniu

szybki, smaczny i łatwy! Kurczak po polsku! Włoski przepis w 30 minut! Kurczak po polsku! Niesamowicie smaczne, bardzo szybkie i zaskakująco proste! Świetny przepis na wyjazd na łono natury! Sprawdza Stary Sam.
Stary SamAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 13 g
tłuszcze 55 % 21 g
węglowodany 11 % 4 g
257 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1.PÓŁFABRYKAT. Pokrój kurczaka na średnie kawałki ,a cebulę na małe kawałki, naciśnij czosnek i wyślij go do cebuli.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2.GOTOWANIE. Wlej olej roślinny do rondla, dodaj do niego połowę kawałka masła, po podgrzaniu oleju dodaj do niego cebulę i czosnek. Dodaj pomidory. Dodaj również 1 liść laurowy, nada mu specjalny aromat.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3.Dodaj kurczaka do naszego smażonego kurczaka. Dodajemy również wino, wodę do poziomu mięsa. Pamiętaj, aby wyciągnąć czosnek, aby nie dał goryczy . Zmniejszamy ogień i gasimy przez 25 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4. Do kurczaka dodajemy oliwki i rozmaryn. Dodaj sól do smaku, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5. Smacznego! Źródło Stary Sam

a w dzisiejszym filmie pokażę Ci, jak ugotować kurczaka według włoskiego przepisu – będzie to kurczak myśliwski.
cześć, drodzy przyjaciele. Jesteś na kanale "Old Man sam", a dziś gotujemy kurczaka w stylu myśliwskim. Przejdźmy od razu do przeglądu składników.
więc jak gotować kurczaka: jako pierwszy numer mamy kurczaka o wadze 930 gramów-to podstawa naszego Dania.
żarówka, 1 sztuka, Biała najlepiej, ale możesz użyć dowolnej, którą masz. Ząbek czosnku. Suszone pomidory. Rozmaryn. Pół puszki oliwek bez pestek. 50 gramów masła. 50 ml białego wytrawnego wina, a także olej roślinny, sól, pieprz, cukier (do smaku).
przejdź do półfabrykatów. Pokrój kurczaka na porcje. W rzeczywistości możesz użyć królika zamiast kurczaka.
drobno posiekaj cebulę. Naciśnij czosnek i wyślij go do cebuli. Z półfabrykatami już wszystko, przechodzimy do gotowania.
dowiesz się więcej o tym, jak gotować kurczaka z filmu. Danie w przygotowaniu jest niezwykle proste. Można go nawet ugotować w naturze, używając zdobytej zwierzyny lub zabierając ze sobą kurczaka lub królika.

Bon Appetit, drodzy przyjaciele!Zawsze Twój, Stary Sam.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone pomidory - 213   kcal/100g

Podobne przepisy