sałatka warzywna z fasolą i koncentratem pomidorowym na zimę

zdrowe, wykwintne i bardzo smaczne na długą zimę! Wspaniały przepis na przygotowanie niezrównanej sałatki z najdelikatniejszej fasoli wraz z gęstą koncentratem pomidorowym i warzywami, który z pewnością przypadnie do gustu wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 27 % 4 g
węglowodany 60 % 9 g
77 kcal
IG: 78 / 0 / 22

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną sałatkę z warzywami i fasolą na zimę, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój dwa kilogramy pomidorów na dowolne kawałki i razem z jednym chili przekręć maszynkę do mięsa do dużej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój jeden kilogram papryki na pół pierścienia i włóż do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego do obszernej emaliowanej miski i umieść ją na kuchence.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż do miski jeden kilogram cebuli pokrojonej w półpierścienie i stale mieszając smaż na wysokim ogniu pieca.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj jeden kilogram marchewki na grubej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż pomidory przepuszczone przez maszynę do mięsa z miski do miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej dwie łyżki soli kuchennej do miski do solenia grubo zmielonego.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej sto dwadzieścia gramów cukru do miski.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż startą marchewkę do miski.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż miskę pokrojoną w półpierścienie papryki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Mieszając wszystkie składniki, zagotuj warzywa w misce.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Włóż wcześniej ugotowaną fasolę do wspólnej miski i mieszając wszystkie składniki, zmniejsz ogień kuchenki i od czasu do czasu mieszając gotuj mieszankę warzywną przez godzinę.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wlej jedną łyżeczkę kwasu cytrynowego do miski.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Włóż sto pięćdziesiąt gramów koncentratu pomidorowego do miski, po czym wymieszaj wszystkie składniki i gotuj sałatkę przez kolejne pięć minut.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowaną sałatkę układamy na gorąco w sterylnych słoikach do samej góry.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Szczelnie zamknij słoiki sterylnymi pokrywkami, a następnie przykryj je ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygną.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

Sałatka z fasolą na zimę w słoikach. Cóż, bardzo prosty przepis na przygotowanie i konserwację! Zdrowa, wykwintna i bardzo smaczna – sałatka z czerwoną fasolą na długą zimę! Gospodynie domowe, które robią puste miejsca na przyszłość, znacznie oszczędzają budżet rodzinny w zimnych porach roku. Dziś proponuję zrobić na zimę niezrównaną sałatkę z najdelikatniejszej fasoli wraz z gęstą koncentratem pomidorowym, aromatycznymi warzywami, soczystymi pomidorami, pachnącym czosnkiem, jak w sklepie, ale bez ostrego octu. Takie Szybkie zwijanie i prosta konserwacja, jak fasola na zimę, pomoże urozmaicić menu i uczynić je tak przydatnym dla zdrowia, jak to tylko możliwe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Fasola czerwona - 93   kcal/100g

Podobne przepisy