skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną sałatkę z warzywami i fasolą na zimę, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Pokrój dwa kilogramy pomidorów na dowolne kawałki i razem z jednym chili przekręć maszynkę do mięsa do dużej miski.
Krok 3:
Pokrój jeden kilogram papryki na pół pierścienia i włóż do miski.
Krok 4:
Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego do obszernej emaliowanej miski i umieść ją na kuchence.
Krok 5:
Włóż do miski jeden kilogram cebuli pokrojonej w półpierścienie i stale mieszając smaż na wysokim ogniu pieca.
Krok 6:
Zetrzyj jeden kilogram marchewki na grubej tarce.
Krok 7:
Rozłóż pomidory przepuszczone przez maszynę do mięsa z miski do miski.
Krok 8:
Wlej dwie łyżki soli kuchennej do miski do solenia grubo zmielonego.
Krok 9:
Wlej sto dwadzieścia gramów cukru do miski.
Krok 10:
Włóż startą marchewkę do miski.
Krok 11:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 12:
Rozłóż miskę pokrojoną w półpierścienie papryki.
Krok 13:
Mieszając wszystkie składniki, zagotuj warzywa w misce.
Krok 14:
Włóż wcześniej ugotowaną fasolę do wspólnej miski i mieszając wszystkie składniki, zmniejsz ogień kuchenki i od czasu do czasu mieszając gotuj mieszankę warzywną przez godzinę.
Krok 15:
Wlej jedną łyżeczkę kwasu cytrynowego do miski.
Krok 16:
Włóż sto pięćdziesiąt gramów koncentratu pomidorowego do miski, po czym wymieszaj wszystkie składniki i gotuj sałatkę przez kolejne pięć minut.
Krok 17:
Gotowaną sałatkę układamy na gorąco w sterylnych słoikach do samej góry.
Krok 18:
Szczelnie zamknij słoiki sterylnymi pokrywkami, a następnie przykryj je ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygną.
Krok 19:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
Sałatka z fasolą na zimę w słoikach. Cóż, bardzo prosty przepis na przygotowanie i konserwację! Zdrowa, wykwintna i bardzo smaczna – sałatka z czerwoną fasolą na długą zimę! Gospodynie domowe, które robią puste miejsca na przyszłość, znacznie oszczędzają budżet rodzinny w zimnych porach roku. Dziś proponuję zrobić na zimę niezrównaną sałatkę z najdelikatniejszej fasoli wraz z gęstą koncentratem pomidorowym, aromatycznymi warzywami, soczystymi pomidorami, pachnącym czosnkiem, jak w sklepie, ale bez ostrego octu. Takie Szybkie zwijanie i prosta konserwacja, jak fasola na zimę, pomoże urozmaicić menu i uczynić je tak przydatnym dla zdrowia, jak to tylko możliwe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g