surówka z białej kapusty z burakami i marchewką bez sterylizacji

cóż, bardzo prosty zbiór warzyw! Świetny przepis na sałatkę warzywną bez długiego procesu sterylizacji, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 67 % 8 g
68 kcal
IG: 63 / 0 / 38

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną sałatkę warzywną na zimę bez sterylizacji, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój dość drobno dwa kilogramy kapusty i włóż do obszernej emaliowanej patelni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pół kilograma papryki w paski i dodaj do garnka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój jeden kilogram cebuli na pół pierścienia i włóż do rondla.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w rondlu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj pół litra wody do rondla, a następnie wlej cztery łyżki cukru i dwie łyżki soli.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej dwieście mililitrów oleju roślinnego do rondla, a następnie umieść go na kuchence i włącz do średniej temperatury.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zetrzyj jeden kilogram marchewki na grubej tarce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż startą marchewkę do rondla i mieszając wszystkie składniki, nadal dusimy warzywa.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zetrzyj jeden kilogram buraków na grubej tarce.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż starte buraki na wspólnej patelni i wymieszaj.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrywając patelnię pokrywką, gotujemy sałatkę przez czterdzieści minut, po czym mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne dwadzieścia minut, a pięć minut przed gotowaniem dodajemy do garnka dwie łyżki 70% esencji octowej i mieszamy.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowaną sałatkę układamy na gorąco w sterylnych słoikach i przykrywamy sterylnymi pokrywkami.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przechowuj słoiki z sałatką w ciemnym i suchym miejscu po ostygnięciu. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

surówka z białej kapusty na zimę bez sterylizacji w słoikach. Cóż, bardzo prosty przepis na przygotowanie i konserwację warzyw! Sałatka warzywna zdrowie na zimę z soczystej świeżej kapusty, zdrowych buraków, marchwi i papryki marynowanej z octem i olejem! W zimnych porach roku organizm potrzebuje witamin, więc kapusta marynowana z burakami stanie się ich stałym źródłem. Pod względem zawartości składników odżywczych w jednej porcji taka sałatka z buraków z kapustą jest uważana za niekwestionowanego lidera! Kapusta kiszona zawiera więcej witaminy C niż cytryny. Będzie to wspaniała przekąska zawierająca naturalne warzywa. Takie półfabrykaty zimą są na wagę złota! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal / 100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy