skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Pocieramy trzy kilogramy buraków i jeden kilogram marchwi na grubej tarce, a następnie wkładamy warzywa do dużej emaliowanej patelni.
Krok 2:

Wlej dwieście gramów cukru na patelnię z marchewką i burakami.
Krok 3:

Wlej trzy łyżki soli do garnka z warzywami.
Krok 4:

Wlej dwieście dwadzieścia mililitrów oleju roślinnego na patelnię z warzywami.
Krok 5:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w rondlu.
Krok 6:

Umieść patelnię z warzywami na kuchence i włącz ją na średnią temperaturę, zamknij pokrywkę i zacznij przygotowywać sos-przekąskę.
Krok 7:

Pokrój jeden kilogram cebuli w dowolne półpierścienie.
Krok 8:

Wymieszaj marchewki z burakami w rondlu.
Krok 9:

Rozłóż posiekaną cebulę na patelni z burakami i marchewką.
Krok 10:

Dobrze wymieszaj wszystkie warzywa w rondlu.
Krok 11:

Pokrój jeden kilogram pomidorów na dowolne połówki pierścieni.
Krok 12:

Rozłóż pokrojone pomidory na patelni do warzyw i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 13:

Zamknij patelnię pokrywką i kontynuuj przygotowywanie sosu-przekąski.
Krok 14:

Pokrój jeden kilogram papryki w dowolne paski.
Krok 15:

Włóż posiekaną paprykę do wspólnego rondla i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie zamknij rondel pokrywką i nie zapominając o mieszaniu, zagotuj warzywa w rondlu.
Krok 16:

Wymieszaj wszystkie warzywa ugotowane w rondlu ze sobą i zmniejsz ogień pieca, ponownie przykryj go pokrywką i kontynuuj duszenie warzyw przez dwadzieścia pięć minut.
Krok 17:

Wlej sto dwadzieścia pięć mililitrów 9% octu na patelnię pięć minut przed przygotowaniem sosu-przekąski.
Krok 18:

Ponownie dobrze wymieszaj wszystkie składniki w rondlu.
Krok 19:

Gotowany sos - przekąskę układamy na gorąco do samej góry sterylnych słoików.
Krok 20:

Szczelnie zamknij słoiki sterylnymi pokrywkami i przykryj je ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygną.
Krok 21:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich i udanych przygotowań na zimę!
dressing, przystawka i sałatka na zimę z buraków z papryką i pomidorami. Cóż, bardzo prosty przepis na konserwację i zbieranie warzyw! Najbardziej aromatyczny, gęsty i smaczny – soczysty SOS barszczowy na wczesną zimę, wykonany po ukraińsku! Do prawdziwego, bogatego i pięknego barszczu potrzebny jest właśnie taki sos barszczowy, zrobiony z buraków i dobrej pasty pomidorowej w zwykłych słoikach, ale po ukraińsku! Z nią to danie okazuje się wyjątkowe i niesamowite. Radzę przygotować ten sos barszczowy na długą zimę i podać moje przepisy, z których polizasz palce! Robi się to na 3 kg. buraki wraz z soczystymi pomidorami i papryką z marchewką. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g


