sos barszczowy z cebulą papryka buraczany pomidor

gęsty i aromatyczny półfabrykat na bogaty barszcz! Wspaniały przepis na sos barszczowy z buraków z soczystymi pomidorami i papryką z marchewką, który z pewnością przypadnie do gustu wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 21 % 3 g
węglowodany 71 % 10 g
71 kcal
IG: 36 / 0 / 64

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pocieramy trzy kilogramy buraków i jeden kilogram marchwi na grubej tarce, a następnie wkładamy warzywa do dużej emaliowanej patelni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej dwieście gramów cukru na patelnię z marchewką i burakami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej trzy łyżki soli do garnka z warzywami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej dwieście dwadzieścia mililitrów oleju roślinnego na patelnię z warzywami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w rondlu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść patelnię z warzywami na kuchence i włącz ją na średnią temperaturę, zamknij pokrywkę i zacznij przygotowywać sos-przekąskę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój jeden kilogram cebuli w dowolne półpierścienie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj marchewki z burakami w rondlu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż posiekaną cebulę na patelni z burakami i marchewką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dobrze wymieszaj wszystkie warzywa w rondlu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój jeden kilogram pomidorów na dowolne połówki pierścieni.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż pokrojone pomidory na patelni do warzyw i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zamknij patelnię pokrywką i kontynuuj przygotowywanie sosu-przekąski.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pokrój jeden kilogram papryki w dowolne paski.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Włóż posiekaną paprykę do wspólnego rondla i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie zamknij rondel pokrywką i nie zapominając o mieszaniu, zagotuj warzywa w rondlu.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wymieszaj wszystkie warzywa ugotowane w rondlu ze sobą i zmniejsz ogień pieca, ponownie przykryj go pokrywką i kontynuuj duszenie warzyw przez dwadzieścia pięć minut.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wlej sto dwadzieścia pięć mililitrów 9% octu na patelnię pięć minut przed przygotowaniem sosu-przekąski.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Ponownie dobrze wymieszaj wszystkie składniki w rondlu.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotowany sos - przekąskę układamy na gorąco do samej góry sterylnych słoików.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Szczelnie zamknij słoiki sterylnymi pokrywkami i przykryj je ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygną.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich i udanych przygotowań na zimę!

dressing, przystawka i sałatka na zimę z buraków z papryką i pomidorami. Cóż, bardzo prosty przepis na konserwację i zbieranie warzyw! Najbardziej aromatyczny, gęsty i smaczny – soczysty SOS barszczowy na wczesną zimę, wykonany po ukraińsku! Do prawdziwego, bogatego i pięknego barszczu potrzebny jest właśnie taki sos barszczowy, zrobiony z buraków i dobrej pasty pomidorowej w zwykłych słoikach, ale po ukraińsku! Z nią to danie okazuje się wyjątkowe i niesamowite. Radzę przygotować ten sos barszczowy na długą zimę i podać moje przepisy, z których polizasz palce! Robi się to na 3 kg. buraki wraz z soczystymi pomidorami i papryką z marchewką. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy