skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj krem. Po ubiciu jajka dodaj mleko i kontynuuj ugniatanie. Gdy masa stanie się jednorodna, dodaj cukier i podpal. Gdy masa zgęstnieje, usuń ją i schłodź.
połącz masę jajeczną ze zmiękczonym masłem i ubij. Włóż krem do lodówki i przygotuj ciasta.
ubij połowę białek, dodaj 25 g cukru i połowę cukru waniliowego. Dobrze ubij masę do stabilnych szczytów.
smażone na suchej patelni i posiekane orzechy mieszamy z mąką i 190 g cukru. Połowę masy orzechowej łączymy z ubitymi białkami i delikatnie mieszamy.
dno miski multicookera jest wyłożone pergaminem, kładziemy ciasto i pieczemy ciasto przez dwie i pół godziny w trybie "Pieczenie". Gdy ciasto będzie gotowe, pozwól mu ostygnąć.
ubij pozostałe białka, dodaj pozostałe 25 g cukru i połowę cukru waniliowego. Gotową masę pieczemy dokładnie tak samo jak pierwsze ciasto.
nasmaruj pierwsze ciasto kremem na wierzchu i połóż na nim drugie. Jest również smarowany. Udekoruj górę i boki ciasta według własnego uznania.
ciasto jest gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal / 100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g