skład / składniki
metoda gotowania
umyj mięso, osusz je ręcznikiem papierowym. Obierz czosnek i pokrój go na małe kawałki. Zrób nacięcia w mięsie i włóż tam czosnek (ale jeśli nie lubisz czosnku, możesz tego nie robić). Dokładnie natrzyj mięso solą i pieprzem, posyp kolendrą. Odetnij 3 kółka z połowy cytryny, podziel je na pół i połóż je na mięsie, wyciśnij sok z reszty cytryny i polej nim mięso.
włóż na noc do lodówki. Weź arkusz folii spożywczej, rozłóż go olejem roślinnym i zawiń w niego mięso wraz z plasterkami cytryny (lepiej nawet zawinąć w dwa arkusze folii). Włóż do miski multicookera i włącz tryb "rosyjski piekarnik" na 4 godziny (Czas może być spędzony mniej więcej w zależności od tego, jakie mięso wziąłeś). Jeśli nie masz trybu "rosyjski piec", użyj trybu" Multipowar " 80 stopni. Ilość soli i mielonego pieprzu można dostosować do własnych upodobań. Mięso okazuje się niezwykle smaczne. Życzę powodzenia i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g