mięso z cytryną i czosnkiem w powolnej kuchence

wspaniałe połączenie mięsa i cytryny posłuży jako dekoracja stołu . Okazuje się, że jest to bardzo smaczna przekąska, możesz iść na świąteczny stół lub możesz gotować na śniadanie. Ten przepis jakoś sam przyszedł mi do głowy. Tak się złożyło, że przygotowała się na świąteczny stół jako przystawka, a danie okazało się"gwoździem programu & quot;.
Marina SweetieAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 14 g
tłuszcze 57 % 20 g
węglowodany 3 % 1 g
241 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 4 h

umyj mięso, osusz je ręcznikiem papierowym. Obierz czosnek i pokrój go na małe kawałki. Zrób nacięcia w mięsie i włóż tam czosnek (ale jeśli nie lubisz czosnku, możesz tego nie robić). Dokładnie natrzyj mięso solą i pieprzem, posyp kolendrą. Odetnij 3 kółka z połowy cytryny, podziel je na pół i połóż je na mięsie, wyciśnij sok z reszty cytryny i polej nim mięso.

włóż na noc do lodówki. Weź arkusz folii spożywczej, rozłóż go olejem roślinnym i zawiń w niego mięso wraz z plasterkami cytryny (lepiej nawet zawinąć w dwa arkusze folii). Włóż do miski multicookera i włącz tryb "rosyjski piekarnik" na 4 godziny (Czas może być spędzony mniej więcej w zależności od tego, jakie mięso wziąłeś). Jeśli nie masz trybu "rosyjski piec", użyj trybu" Multipowar " 80 stopni. Ilość soli i mielonego pieprzu można dostosować do własnych upodobań. Mięso okazuje się niezwykle smaczne. Życzę powodzenia i smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy