skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na podstawę ciasta posiekaj ciasteczka na okruchy, wymieszaj ze stopionym masłem i rozłóż na dnie garnka do multicookera, wyrównaj i zrób boki.
Krok 2:
Do nadzienia wymieszaj starty twarożek, cukier, śmietanę, wanilinę, z kolei wbijaj jajka. Wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie. Wlej część nadzienia do osobnej miski i dodaj dwie łyżki kakao.
Krok 3:
Wlej nadzienie do garnka do multicookera, naprzemiennie masę białą i czekoladową. Za pomocą widelca lub noża wykonamy marmurowe plamy. Wybieramy program & quot; pieczenie & quot; i ustawiamy czas - 55 minut. Bardzo ważne jest, aby ani podczas pieczenia, ani bezpośrednio po zakończeniu programu, w żadnym wypadku nie otwierać powolnej kuchenki. Nadzienie twarogowe może puchnąć podczas gotowania, a otwarcie pokrywki w celu uwolnienia pary może spowodować pęknięcie górnej części ciasta.
Krok 4:
Pozostaw gotowe ciasto w powolnej kuchence na kolejne 30-40 minut, a następnie wyjmij patelnię i pozwól ciastu ostygnąć. Gotowe ciasto łatwo wychodzi z patelni. Teraz Można go udekorować jagodami, dżemem lub sosem czekoladowym, posypać cukrem pudrem, pokroić na porcje i podawać z herbatą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal / 100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Ciasteczka biszkoptowe - 378 kcal/100g