królik duszony w śmietanie w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Posiekaj cebulę, marchewkę,korzeń selera.
Krok 2:
Tuszę królika kroimy na małe porcje.
Krok 3:
Posiekanego królika i warzywa solimy pieprzem i dodajemy kolendrę, gałkę muszkatołową. Dodaj śmietanę i wymieszaj.
Krok 4:
Dusić w powolnej kuchence przez 30-40 minut.
Krok 5:
Podawaj z przystawką i ciesz się.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Królik (cięcie) - 188 kcal/100g
- Królik pieczony - 241 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g