królik duszony w śmietanie w powolnej kuchence

królik duszony w śmietanie - przepis pyszny i dietetyczny . Próbować)
IlovecookingAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 17 g
tłuszcze 47 % 16 g
węglowodany 3 % 1 g
166 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Posiekaj cebulę, marchewkę,korzeń selera.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Tuszę królika kroimy na małe porcje.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekanego królika i warzywa solimy pieprzem i dodajemy kolendrę, gałkę muszkatołową. Dodaj śmietanę i wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dusić w powolnej kuchence przez 30-40 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podawaj z przystawką i ciesz się.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Królik (cięcie) - 188   kcal/100g
  • Królik pieczony - 241   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy