skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystkie produkty muszą mieć temperaturę pokojową. Olej wyjmujemy z wyprzedzeniem, w ciągu kilku godzin. Mandarynki należy dokładnie oczyścić z białego filmu i żył i podzielić na plasterki. W razie potrzeby posiekaj suszone owoce, wlej alkohol na kilka godzin.
Krok 2:
Teraz musisz haramelizować mandarynki. Smażymy je na maśle, posypując cukrem pudrem, z obu stron, aż lekko się zrumienią.
Krok 3:
To powinny być plasterki mandarynki.
Krok 4:
Wyjmij z patelni na talerz.
Krok 5:
Na patelnię wkładamy suszone owoce wraz z alkoholem i gotujemy na małym ogniu, mieszając.
Krok 6:
Włóż do miski. Wszystko schładzamy.
Krok 7:
Teraz przejdźmy do testu. Ubij zmiękczone masło z cukrem i wanilią, dodawaj jajka pojedynczo, ubijając, aż uzyskasz pienistą jednorodną masę.
Krok 8:
Dodaj mąkę zmieszaną z solą i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszaj szpatułką.
Krok 9:
Dodaj przyprawy, wymieszaj.
Krok 10:
Z kolei dodajemy orzechy, suszone owoce.
Krok 11:
Wymieszaj silikonową szpatułką. Okazuje się, że ciasto jest dość gęste.
Krok 12:
Nasmaruj dno i boki rondla olejem, przykryj dno kółkiem papieru do pieczenia lub silikonową matą. Rozłóż trzecią część ciasta, na nim-połowę mandarynek.
Krok 13:
Następnie druga warstwa ciasta i ponownie mandarynki.
Krok 14:
Zamknij pozostałe ciasto i włóż rondel do multicookera.
Krok 15:
Włącz tryb pieczenia przez półtorej godziny. Po wyschnięciu multicookera nie otwieraj pokrywy przez 10-15 minut. Oto taka babeczka.
Krok 16:
Przewracamy go na talerz, usuwamy papier. Przykryj pokrywką lub miską i usuń w chłodne miejsce na co najmniej 12 godzin lub lepiej-na jeden dzień.
Krok 17:
Następnie udekoruj cukrem pudrem, plasterkami mandarynki i skórką pomarańczową. Możesz ogólnie zorganizować ognistą ekstrawagancję-polać rumem i podpalić. Fantastyczny widok!
Krok 18:
Zapraszamy wszystkich do stołu i kroimy naszą cudowną babeczkę. Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal / 100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal / 100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal / 100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal / 100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g