kotlety z buraków w powolnej kuchence

kotlety, które nie zaszkodzą twojej sylwetce!)).
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 3 g
tłuszcze 20 % 4 g
węglowodany 65 % 13 g
89 kcal
IG: 0 / 25 / 75

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 D 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ugotuj buraki, trzy na grubej tarce, wyciśnij sok

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj semolinę, jajko i sól

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dla tych, którzy podążają za figurą (tak jak ja))) włóż do multicookera bez smarowania olejem roślinnym. Ustawiamy tryb opiekania na 10 minut, a następnie odwracamy i ustawiamy na kolejne 10 minut

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jako druga opcja możesz smażyć przez 5 minut z każdej strony na wysmarowanej olejem patelni

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy