zupa z makaronem z ziemniakami i mięsem w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki
Krok 2:
Wieprzowinę ugotować wcześniej, zalać wodą, w trybie & quot; duszenie & quot; 1,5 godziny
Krok 3:
Wyjmij z bulionu i ostudź
Krok 4:
Rozłożyć mięso na kawałki
Krok 5:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce
Krok 6:
Ziemniaki pokroić w kostkę
Krok 7:
Włóż marchewki, ziemniaki, makaron, mięso do bulionu. Dodaj liść laurowy, przyprawy do smaku i sól. Włącz tryb & quot;duszenie" na 1 godzinę lub tryb & quot; zupa" na 30 minut
Krok 8:
Po zakończeniu programu zupę układamy na talerzach i posypujemy ziołami
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g