zupa z makaronem, ziemniakami i mięsem w powolnej kuchence

świetna zupa dla całej rodziny! Proste i smaczne!
ArinaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 8 g
tłuszcze 23 % 8 g
węglowodany 54 % 19 g
178 kcal
IG: 42 / 58 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wieprzowinę ugotować wcześniej, zalać wodą, w trybie & quot; duszenie & quot; 1,5 godziny

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyjmij z bulionu i ostudź

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłożyć mięso na kawałki

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj marchewki na grubej tarce

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ziemniaki pokroić w kostkę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż marchewki, ziemniaki, makaron, mięso do bulionu. Dodaj liść laurowy, przyprawy do smaku i sól. Włącz tryb & quot;duszenie" na 1 godzinę lub tryb & quot; zupa" na 30 minut

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po zakończeniu programu zupę układamy na talerzach i posypujemy ziołami

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy