Charlotte z dżemem w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Najpierw przygotuj ciasto. Aby to zrobić, ubij jajka na bujną pianę, a następnie dodaj cukier i ubij.
2. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, delikatnie mieszając łyżką, a następnie wysyłamy sodę gaszoną octem i śmietanę. Mieszać.
3. Następnie wysyłamy dżem do ciasta, najlepiej z całymi jagodami. Ponownie wszystko wymieszaj.
4. Nasmaruj miskę multicookera olejem i wlej do niej ciasto.
5. Włącz tryb pieczenia piecz przez około 50 minut.
Charlotte z dżemem jest gotowa! Smacznego!
2. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, delikatnie mieszając łyżką, a następnie wysyłamy sodę gaszoną octem i śmietanę. Mieszać.
3. Następnie wysyłamy dżem do ciasta, najlepiej z całymi jagodami. Ponownie wszystko wymieszaj.
4. Nasmaruj miskę multicookera olejem i wlej do niej ciasto.
5. Włącz tryb pieczenia piecz przez około 50 minut.
Charlotte z dżemem jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g