kasza gryczana w powolnej kuchence na wodzie

pyszna, obfita, bogata w żelazo owsianka! Nie zapomnij dodać oleju! Zaletą gotowania w powolnej kuchence jest efekt rosyjskiego piekarnika. Owsianka okazała się pachnąca, miękka, po prostu rozpływa się w ustach! Wcześniej po ugotowaniu na kuchence wkładałem patelnię do nagrzanego piekarnika. A w powolnej kuchence & quot; dwa w jednym" uśmiech-zarówno gotowanie, jak i postój. A jeśli usuniesz sól z przepisu, danie nadaje się do umiarkowanej diety gryczanej. Spróbuj gotować w ten sposób, będziesz zaskoczony, o ile smaczniejsze!
NataliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 5 g
tłuszcze 3 % 1 g
węglowodany 81 % 25 g
125 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

W przypadku gryki musisz ustawić minutnik na 20 minut. Wlać gorącą wodę, a następnie włączyć tryb owsianki. A potem będzie normalna kasza gryczana w & nbsp; powolnej kuchence & nbsp;.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy