Ciasto Krowa Burenka
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
przygotowanie ciasta: masło (150 gr.) ubić z cukrem (150 gr.) Bielić, następnie dodać 1 jajko, wymieszać, wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao i dodać do ciasta. Ciasto jest gęste. Nasmaruj miskę multicookera olejem, włóż do niej ciasto z bokami, pozostawiając mały kawałek.
wszystkie składniki nadzienia (50 g nast. masło, 150 g cukru, 500 g twarogu, szczypta waniliny, 4 jajka, 1,5 łyżki skrobi) ubij mikserem. Wlać nadzienie na ciasto. Z pozostałego kawałka ciasta zrobić ciasto i rozerwać na kawałki (takie jak plamka u krowy). Ułóż je w przypadkowej kolejności na nadzieniu. Po sygnale otwórz pokrywkę, ostudź i przenieś na ruszt. Wstaw do lodówki na 3-4 godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g