mannik z dżemem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij jajka, dodaj cukier i ubijaj przez kolejne 7 minut, dodaj masło i ubij
Krok 2:
Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia do ciasta i ubij
Krok 3:
Dodaj mankę
Krok 4:
Ponownie ubij ciasto
Krok 5:
Dodaj dżem, włóż ciasto do posmarowanej masłem miski multicookera, piecz w trybie Pieczenia przez 65 minut
Krok 6:
Ciasto jest gotowe
Krok 7:
Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g