Szybkie ciasto mannik z dżemem

nie masz czasu na gotowanie, ale chcesz pyszności? Przepis dla Ciebie). Możesz gotować z dowolnym dżemem, będzie bardzo smaczny
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 24 % 16 g
węglowodany 65 % 43 g
323 kcal
IG: 0 / 21 / 79

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ubij jajka, dodaj cukier i ubijaj przez kolejne 7 minut, dodaj masło i ubij

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia do ciasta i ubij

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mankę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ponownie ubij ciasto

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj dżem, włóż ciasto do posmarowanej masłem miski multicookera, piecz w trybie Pieczenia przez 65 minut

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto jest gotowe

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy