zapiekanka z twarogu z ricottą
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
w blenderze zmiel płatki owsiane na mąkę,dodaj ricottę,twarożek, trzy jajka, kefir i cukier z wanilią, ubij wszystko w blenderze na gładką masę, wlej 1 łyżkę do miski Multicooker.l olej, rozprowadź go na powierzchni miski,aby zapobiec przywieraniu zapiekanki,podgrzej miskę z olejem w trybie Pieczenia przez 5 minut. wlej masę do miski, posyp malinami i pokrojonym w kostkę jabłkiem, upiecz godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal / 100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ricotta - 174 kcal/100g