Szybkie warstwowe ciasto serowe

delikatne, bogate nadzienie serowe i chrupiące. Pyszne i szybkie! Przygotowuje się w pośpiechu. Jeśli niespodziewani goście są już na wyciągnięcie ręki, szybka przekąska w kraju. Bardzo apetyczna i satysfakcjonująca alternatywa dla kanapek. A z nadzieniem można się zmieniać.
WalentynkiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 17 g
tłuszcze 50 % 21 g
węglowodany 10 % 4 g
277 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy 2 dowolne rodzaje sera

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj nadzienie: zetrzyj ser, dodaj przyprawy, pieprz, jajko, śmietanę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj zielenie. Wymieszaj wszystkie składniki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pita przeciąć na pół i położyć jeden na drugim.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz na środku, na obwodzie multicookera, rozłóż połowę nadzienia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zamknij krawędzie pierwszego liścia chleba pita.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż drugą połowę nadzienia na wierzchu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zamknij krawędzie dolnego chleba pita

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nasmaruj miskę olejem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ciasto kładziemy szwem w dół i ustawiamy w trybie & quot; pieczenie" na 20 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyjmujemy i pozwalamy ostygnąć.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokroić na porcje. Skórka jest chrupiąca i bardzo krucha.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Podawaj z sałatką. Ciasto jest dobre na gorąco

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    A także na zimno. Smacznego!

ciasto można również gotować w kuchence mikrofalowej. Do nadzienia można dodać gotowanego kurczaka. Jeśli ciasto dobrze ostygnie, nie kruszy się.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal / 100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal / 100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy