szybkie warstwowe ciasto serowe
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy 2 dowolne rodzaje sera
Krok 2:
Przygotuj nadzienie: zetrzyj ser, dodaj przyprawy, pieprz, jajko, śmietanę.
Krok 3:
Posiekaj zielenie. Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4:
Pita przeciąć na pół i położyć jeden na drugim.
Krok 5:
Teraz na środku, na obwodzie multicookera, rozłóż połowę nadzienia.
Krok 6:
Zamknij krawędzie pierwszego liścia chleba pita.
Krok 7:
Rozłóż drugą połowę nadzienia na wierzchu.
Krok 8:
Zamknij krawędzie dolnego chleba pita
Krok 9:
Nasmaruj miskę olejem.
Krok 10:
Ciasto kładziemy szwem w dół i ustawiamy w trybie & quot; pieczenie" na 20 minut.
Krok 11:
Wyjmujemy i pozwalamy ostygnąć.
Krok 12:
Pokroić na porcje. Skórka jest chrupiąca i bardzo krucha.
Krok 13:
Podawaj z sałatką. Ciasto jest dobre na gorąco
Krok 14:
A także na zimno. Smacznego!
ciasto można również gotować w kuchence mikrofalowej. Do nadzienia można dodać gotowanego kurczaka. Jeśli ciasto dobrze ostygnie, nie kruszy się.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal / 100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g