nadziewane ciasto z borowikami i roztopionym serem

Prosty przepis krok po kroku na pyszne ciasto grzybowe do powolnej kuchenki. Bardzo lubię ciasta luzem.Na Chrumku jest kilka opcji,ale w moim nadzienie jest niezwykłe ze względu na połączenie grzybów i stopionego sera, a wszystko to jest również rozgotowane razem.Ciasto jest bardzo satysfakcjonujące, proste, a dla miłośników jedzenia grzybów to tylko dar niebios.Nawiasem mówiąc, możesz użyć solonych grzybów, ale nie solić nadzienia.
LollipopAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 31 % 9 g
węglowodany 48 % 14 g
138 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w kostkę i smaż lekko w 2 łyżkach. l oleju roślinnego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj pokrojone grzyby.Jeśli weźmiesz zamrożone, najpierw rozmroź i wyciśnij płyn.Jeśli cebula z grzybami jest smażona w tym samym czasie, cebula będzie duszona, ponieważ w grzybach jest dużo płynu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas smażenia grzybów przygotowujemy ciasto.Ubij jajka z kefirem,solą,cukrem mikserem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie ubij mikserem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto wychodzi jak na placki.konsystencja gęstej śmietany.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz rozbijamy stopiony ser w zgaszone grzyby.pozostaw na ogniu od czasu do czasu mieszając,sól do smaku!ser topiony może być zarówno słony, jak i niezbyt.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podczas przygotowywania nadzienia obierz i pokrój ziemniaki na cienkie plasterki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Tak wygląda gotowe nadzienie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej połowę ciasta do natłuszczonej patelni.na cieście układamy plastry ziemniaków, solimy do smaku.Nie składaj nadzienia blisko krawędzi!!!!podczas wyjmowania ciasta z powolnej kuchenki boki mogą pęknąć, a ciasto się rozłoży!To moje własne smutne doświadczenie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż mieszaninę grzybów na ziemniakach.ostrożnie, jest lepki i słabo rozprowadzony.Mieszanka jest bezpośrednio gorąca z patelni!ogólnie schłodzona bryła twardnieje z powodu sera.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Resztki ziemniaków.posolić.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wlej drugą połowę ciasta na wierzch i delikatnie posmaruj ziemniakami.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Powolna kuchenka Do Pieczenia przez 65 minut.W tym czasie Panasonic piecze się normalnie,nie pali się.Myślę, że w piekarniku też będzie dobrze.w temperaturze 180-200, 40-45 minut prawdopodobnie upiecze się normalnie.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ciasto jest gotowe.Ostudzić pokroić i zjeść.Jeśli nie jest cięty, może być trochę niechlujny.Chociaż nie wpływa to na smak))) smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal / 100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy