skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki.
Krok 2:
Pokrój cebulę w kostkę i smaż lekko w 2 łyżkach. l oleju roślinnego.
Krok 3:
Dodaj pokrojone grzyby.Jeśli weźmiesz zamrożone, najpierw rozmroź i wyciśnij płyn.Jeśli cebula z grzybami jest smażona w tym samym czasie, cebula będzie duszona, ponieważ w grzybach jest dużo płynu.
Krok 4:
Podczas smażenia grzybów przygotowujemy ciasto.Ubij jajka z kefirem,solą,cukrem mikserem.
Krok 5:
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie ubij mikserem.
Krok 6:
Ciasto wychodzi jak na placki.konsystencja gęstej śmietany.
Krok 7:
Teraz rozbijamy stopiony ser w zgaszone grzyby.pozostaw na ogniu od czasu do czasu mieszając,sól do smaku!ser topiony może być zarówno słony, jak i niezbyt.
Krok 8:
Podczas przygotowywania nadzienia obierz i pokrój ziemniaki na cienkie plasterki.
Krok 9:
Tak wygląda gotowe nadzienie.
Krok 10:
Wlej połowę ciasta do natłuszczonej patelni.na cieście układamy plastry ziemniaków, solimy do smaku.Nie składaj nadzienia blisko krawędzi!!!!podczas wyjmowania ciasta z powolnej kuchenki boki mogą pęknąć, a ciasto się rozłoży!To moje własne smutne doświadczenie.
Krok 11:
Rozłóż mieszaninę grzybów na ziemniakach.ostrożnie, jest lepki i słabo rozprowadzony.Mieszanka jest bezpośrednio gorąca z patelni!ogólnie schłodzona bryła twardnieje z powodu sera.
Krok 12:
Resztki ziemniaków.posolić.
Krok 13:
Wlej drugą połowę ciasta na wierzch i delikatnie posmaruj ziemniakami.
Krok 14:
Powolna kuchenka Do Pieczenia przez 65 minut.W tym czasie Panasonic piecze się normalnie,nie pali się.Myślę, że w piekarniku też będzie dobrze.w temperaturze 180-200, 40-45 minut prawdopodobnie upiecze się normalnie.
Krok 15:
Ciasto jest gotowe.Ostudzić pokroić i zjeść.Jeśli nie jest cięty, może być trochę niechlujny.Chociaż nie wpływa to na smak))) smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal / 100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g