Charlotte z twarogiem w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Wyjmij masło z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękło.
2. Włóż twaróg do miski, rozgnieć widelcem. Dodaj do niego miękkie masło i cukier, dobrze wymieszaj (możesz użyć blendera)
3. Przesiej mąkę przez sito.
4. Ubij jajka z cukrem przez 10-15 minut (w zależności od metody ubijania - ręcznie lub mikserem).
5. Kontynuując ubijanie mieszanki jajeczno-cukrowej, stopniowo w małych porcjach, dodaj mąkę.
6. Jabłka umyć i pokroić w cienkie plasterki.
7. Posmaruj miskę multicookera masłem.
8. Wlej 1/3 ciasta do przygotowanej miski multicookera, a następnie ułóż warstwy jabłek i twarogu. Na wierzch wylej pozostałe ciasto i ułóż pozostałe kliny jabłkowe.
9. Włącz tryb "Pieczenie" i gotuj ciasto przez 65 minut.
10. Po ugotowaniu pozwól ciastu parzyć przez 10 minut. Następnie otwórz pokrywkę i pozostaw Charlotte do ostygnięcia.
gotowe! Smacznego!
2. Włóż twaróg do miski, rozgnieć widelcem. Dodaj do niego miękkie masło i cukier, dobrze wymieszaj (możesz użyć blendera)
3. Przesiej mąkę przez sito.
4. Ubij jajka z cukrem przez 10-15 minut (w zależności od metody ubijania - ręcznie lub mikserem).
5. Kontynuując ubijanie mieszanki jajeczno-cukrowej, stopniowo w małych porcjach, dodaj mąkę.
6. Jabłka umyć i pokroić w cienkie plasterki.
7. Posmaruj miskę multicookera masłem.
8. Wlej 1/3 ciasta do przygotowanej miski multicookera, a następnie ułóż warstwy jabłek i twarogu. Na wierzch wylej pozostałe ciasto i ułóż pozostałe kliny jabłkowe.
9. Włącz tryb "Pieczenie" i gotuj ciasto przez 65 minut.
10. Po ugotowaniu pozwól ciastu parzyć przez 10 minut. Następnie otwórz pokrywkę i pozostaw Charlotte do ostygnięcia.
gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g