Charlotte z twarogiem w powolnej kuchence

twaróg Charlotte jest nie tylko pyszny, ale także bardzo zdrowy! Wspaniałą ucztą na śniadanie może być twarożek Charlotte. Ugotuj go w powolnej kuchence bez żadnych kłopotów i zachwyć swoich bliskich niesamowitą ucztą!
laraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 5 g
tłuszcze 13 % 5 g
węglowodany 74 % 28 g
176 kcal
IG: 17 / 0 / 83

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min
1. Wyjmij masło z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękło.

2. Włóż twaróg do miski, rozgnieć widelcem. Dodaj do niego miękkie masło i cukier, dobrze wymieszaj (możesz użyć blendera)

3. Przesiej mąkę przez sito.

4. Ubij jajka z cukrem przez 10-15 minut (w zależności od metody ubijania - ręcznie lub mikserem).

5. Kontynuując ubijanie mieszanki jajeczno-cukrowej, stopniowo w małych porcjach, dodaj mąkę.

6. Jabłka umyć i pokroić w cienkie plasterki.
7. Posmaruj miskę multicookera masłem.

8. Wlej 1/3 ciasta do przygotowanej miski multicookera, a następnie ułóż warstwy jabłek i twarogu. Na wierzch wylej pozostałe ciasto i ułóż pozostałe kliny jabłkowe.

9. Włącz tryb "Pieczenie" i gotuj ciasto przez 65 minut.

10. Po ugotowaniu pozwól ciastu parzyć przez 10 minut. Następnie otwórz pokrywkę i pozostaw Charlotte do ostygnięcia.

gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy