skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty. Nadal możesz dodać pomidora. Jogurt można zastąpić kefirem 1%.
Krok 2:
Pokrój bakłażany w plasterki. Pokrój paprykę w pierścienie. Cebula-cienkie półpierścienie. Czosnek-Tworzywa sztuczne.
Krok 3:
Nasmaruj miskę multicookera olejem, przykryj kółkiem do pieczenia(pali się bez niego). Połóż połowę bakłażana na dnie.
Krok 4:
Dalej-warstwa cebuli z czosnkiem, warstwa papryki
Krok 5:
I ponownie ułóż bakłażany.
Krok 6:
Posyp wszystkie warstwy warzyw solą, pieprzem i przyprawami. Ubij jajka sfermentowanym produktem mlecznym, lekko dodaj sól, dodaj słodką paprykę, napełnij warzywa tą mieszanką.
Krok 7:
Włącz Multicooker w trybie Pieczenia, trzydzieści minut. Jeśli nie masz takiego trybu-gotuj w trybie Multi-Pot, 120 stopni. Następnie przełączamy się na tryb Multipowar, 100 stopni, również na trzydzieści minut. Schłodzić gotową zapiekankę w misce, aż będzie ciepła, a dopiero potem odwrócić na talerz.
nadal możesz dodać warstwę pomidorów, po prostu ich nie miałem.
zapiekanka na zimno jest również bardzo smaczna.
smacznego!
do gotowania użyto powolnej kuchenki Polaris PMC 0517AD o mocy 860 W.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól jodowana - 0 kcal/100g