ziemniaki z udkami z kurczaka w śmietanie w powolnej kuchence

proste danie na rodzinny obiad lub lunch. Dzisiaj będzie bardzo prosty przepis.!!!
IlovecookingAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 14 g
tłuszcze 29 % 8 g
węglowodany 21 % 6 g
160 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozłóż kurczaka, ziemniaki, sól, pieprz w powolnej kuchence, dodaj śmietanę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj i włóż do multicookera (szybkowar) w trybie mięso (smażenie, pieczenie) na 30 minut

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Czekamy na gotowość, dodajemy trochę parmezanu i delektujemy się.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy